Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,77 Ft
Euró
379,76 Ft
Font
442,75 Ft
Bitcoin
41,727 $

A megélhetési költségek miatt vonultak utcára Ghánában, 49 embert letartóztattak

Az ország fővárosában gyűltek össze a tiltakozók a lassan megfizethetetlenné váló megélhetési költségek miatt, a rendőrség pedig 49 embert letartóztatott.

Fotó: Unsplash/Virgyl Sowah
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera jelentése szerint legkevesebb 49 embert tartóztattak le Ghána fővárosában, Accrában csütörtökön, amikor a rendőrség megpróbálta megakadályozni, hogy a tüntetők megrohamozzák a kormány székhelyét az elhúzódó gazdasági válság miatt.

A szemtanúk elmondása szerint az egyenruhások fizikailag is bántalmazták a tüntetőket, akik piros és fekete ruhákban gyűltek össze, hogy kifejezzék dühüket a nyugat-afrikai országban tapasztalható nehézségek miatt. Úgy tudni, néhány újságírót is elfogtak, akiket később szabadon engedtek. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A tüntetést a Democracy Hub, egy kormányzati érdekvédelmi csoport szervezte, amely csütörtökön kiadott közleményében elítélte a „brutális erő alkalmazását egy békés tüntetés meghiúsítására”, hangsúlyozva:

„Bebizonyítottuk, hogy valóban nem vagyunk félénk emberek.”

Juliana Obeng rendőrségi szóvivő nem kívánta kommentálni a rendőrség által tanúsított agressziót, csak annyit közölt, hogy „egy törvénytelen gyülekezéssel kapcsolatban” fogták el a tüntetőket, hivatkozva arra, hogy a rendőrség az utolsó pillanatban bírósági eljárást indított a tervezett tüntetés leállítására.

Bekavarhat egy dolog azoknak, akik még idén igényelnék a CSOK-ot, vagy a Babavárót

A már megszokott módon rövidesen eljön az igazgatási szünet ideje, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban nem lehet hivatalos ügyeket intézni.