Megbüntetheti a PSG Lionel Messit, amiért kihagyott egy edzést

MTI/EPA/MOHAMMED BADRA
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A probléma azzal van, hogy az argentin egy szaúdi utazás miatt mellőzte a csapatösszetartást.

Pénzbüntetést kaphat Lionel Messi, amiért engedély nélkül hagyta ki a PSG edzését azért, hogy Szaúd-Arábiába utazzon. Korábban egyezséget kötött a klubvezetéssel, hogy bajnoki győzelem esetén nincs akadálya a dolognak.

Christophe Galtier, a PSG menedzsere ugyanis közölte játékosaival, hogy amennyiben legyőzik a Lorient csapatát, úgy két szabanapot kapnak, egy vereség esetén azonban már másnap edzésre kell jelentkezniük.

Messi megkérdezte, hogy elutazhat-e az arab országba, hogy teljesítse a szponzori szerződésében foglaltakat, és zöld utat kapott – amennyiben győznek. Azonban 3-1-es vereséget szenvedtek, ami az elmúlt négy bajnokin már a harmadik vereségük volt.

Az argentin világbajnok azonban megszegte az egyezséget, és annak ellenére is elrepült, hogy tisztában volt vele, nem fog tudni részt venni a hétfői edzésen – számolt be róla az ESPN.

A PSG így most azt fontolgatja, hogy pénzbüntetést szab ki a 2022-es világbajnokság győztesére az engedély nélküli távollét miatt, ami nem könnyítené meg a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalások újraindítását.