Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Megalakult a Magyar Energiaital Szövetség, állításuk szerint végre kiderül az igazság az energiaitalokról

Mondhatni meglepő módon egy egész új társulás lépett színre, ugyanis megalakult a Magyar Energiaital Szövetség, mely a tényeken alapuló tájékoztatást és a felelősségteljes fogyasztói magatartásban való segítségnyújtást tűzte ki a zászlajára

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Mondhatni meglepő módon egy egész új társulás lépett színre, ugyanis megalakult a Magyar Energiaital Szövetség, mely a tényeken alapuló tájékoztatást és a felelősségteljes fogyasztói magatartásban való segítségnyújtást tűzte ki a zászlajára – írja a Pénzcentrum.

Egyre inkább kezdi felváltani a kávé- és koffeinfogyasztást az energiaital napjainkban, ám sok tisztázatlan kérdés van továbbra is a népszerű üdítő körül. Sokan úgy vélik, hogy káros ez a szer, és akár korai szívproblémákhoz, és akár ennek összefüggésében halálhoz is vezethet, ám tudományos konszenzus nincs még a kérdésről, mivel nem olyan régi jelenség. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Az energiaital gyártó cégek állítása szerint nem igazak ezek a félelmek, és minél inkább érvényre szeretnék juttatni az „igazságot” az üdítőkről. Ezen cél teljesítésére pedig egy szerv is alakult hazánkban, a Magyar Energiaital Szövetség, akik egy közleményt is kiadtak a céljukat illetően:

„Vitathatatlan tény, hogy napjainkra az energiaital a koffeinfogyasztás egyik népszerű és modern alternatívája lett. A világ talán valamennyi országában sok millió ember fogyasztja nap mint nap ezt a funkcionális italt, de kevesen vannak azzal pontosan tisztában, hogy valójában mit tartalmaz egy energiaital”

A közleményben ezen felül hozzáteszik, hogy még ennél is kevesebben tudják azt, hogy valójában az energiaitalban található „korántsem misztikus összetevők” milyen élettani hatást váltanak ki. Szerintük amíg az energiaitallal kapcsolatban jelenleg is számos „ismeretlen forrásból származó áltudományos hír és szubjektív vélemény borzolja a közvéleményt, addig az objektív kutatási eredmények, az aggálymentes energiaital fogyasztási javaslatok szinte ismeretlenek maradtak”.

Leszögezték, hogy a szövetség fő célja a rendszeres publikációk kiadása, melyben ismertetik az energiaitallal kapcsolatos kutatási eredményeket, szakmai publikációkat, valamint az egyetemekkel, orvosokkal, szakemberekkel való együttműködés keretében a tájékoztatás adása az energiaitalról és a felelősségteljes energiaital fogyasztásról.

A portál megjegyzi, hogy Magyarországon igen nagy előszeretettel fogyasztanak energiaitalokat, ugyanis évente közel 50 millió liternyi energiaital fogy el, amely 171 millió darab terméket jelent évente. Ezeknek több, mint 60 százaléka ízesítéstől mentes, mindössze az alma ízű energiaital, ami relatíve népszerű.