Clouds
21 Budapest
Dollár
358,81 Ft
Euró
387,22 Ft
Font
439,35 Ft
Bitcoin
28,578 $

Még nagyobb lépéselőnyben a Barcelona, hazai győzelem az El Clasicón

A mérkőzésen győztes gólt szerző Franck Kessié és Karim Benzema a spanyol labdarúgó bajnokságban rendezett Barcelona-Real Madrid mérkőzésen, 2023. március 19-én. EPA/Siu Wu
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az FC Barcelona hazai pályán 2-1-re legyőzte a spanyol labdarúgó bajnokság rangadóján a Real Madridot, ezzel pedig hatalmas lépést tettek a bajnoki cím felé.

Előzmény:

 

Vasárnap rendezték meg a spanyol labdarúgó liga rangadóját, a listavezető Barcelonához látogatott a Real Madrid, akik a mérkőzés előtt kilencpontos hátrányban voltak, így mindenképpen nyerniük kellett, hogy életben tartsák reményeiket.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

Ennek megfelelően is kezdtek, és bár kis szerencsével, de a vezetést is megszerezték: Camavinga és Vinicius játszottak össze a hazaiak tizenhatosán belül, végül balról utóbbi adott középre, Araújo pedig szerencsétlenül ért a labdába, ami a kapuban kötött ki.

Ezután a Barcelona fokozatosan átvette az irányítást, szinte csak ők támadtak, ennek azonban csak a félidő utolsó percében lett eredménye, miután Raphinha lövése levágódott a kapu előtt és egyenesen Sergi Roberto elé került, aki nem hibázott, így döntetlennel vonultak a szünetre a csapatok.

A Real a szünet után kissé magára talált, ez azonban helyzetekben továbbra sem mutatkozott meg és úgy tűnt, hogy a cserék sem fognak változást hozni a játék képében, a Barcelona továbbra is erőteljesebben támadott.

A 83. percben aztán úgy tűnt, meglehet a Real számára a győzelem, miután Carvajal beadását Marco Asensio juttatta a hálóba, azonban a VAR megmutatta, hogy a madridi játékos karja belógott az utolsó védő mögé, így érvénytelenítették a találatot.

A Real azonban egyre intenzívebben támadott az utolsó tíz percre, azonban a hosszabbításban a slusszpoén a Barcelonától jött, a bal oldalon Lewandowski sarkazott Alejandro Baldénak, aki középre tette a labdát, azt pedig a csereként beállt Franck Kessie lőtte a büntetőpont magasságából a hosszú sarokba lőtt.

Az eredmény ezután már nem változott, győzelmével a Barcelona előnye a bajnokságban 12 pontosra nőtt, éppen ennyi forduló van hátra a bajnokságból is. A Real április elején a Valladolid ellen javíthat.