Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Még egy világmárka fogja kihasználni az indiai összeszerelő üzemek adta lehetőségeket

Szingapúr, 2020. szeptember 8. Az Apple amerikai számítástechnikai vállalat logója a cég új üzletében a helyszínen tartott sajtóbejáráson Szingapúr Marina Bay nevű negyedében 2020. szeptember 8-án. Az öböl vizében álló bolt szeptember 10-től várja a vásárlókat. MTI/EPA/Hou Hvi Jung
Külföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Apple bejelentette, hogy a világ második legnagyobb okostelefon-piacán, Indiában fogják összeszerelni az iPhone 12 modelljüket.

A bejelentés egyelőre csak az alapmodellre vonatkozik, tehát a Pro, Pro Max és Mini modellek egyelőre nem Indiában kerülnek majd összeszerelésre – írja a Tech Crunch. A munkálatokat az Apple egyik helyi szerződéses partnere, a Foxconn fogja végezni.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Az Apple még 2017-ben kezdte meg Indiában összeszereltetni a telefonjait, először az iPhone SE modellel. Mint a hírportál is megjegyzi, kezdetekben még korábbi modelleket bocsátott a partnerek rendelkezésére az Apple, amely dominánsak is lettek az indiai piacon.

Elemzők szerint az Apple el is indíthatja az első IPhone-kereskedését az országban, terveik szerint akár az előállítás 7-10 százalékát is áthelyezhetik ide, mert a márka csökkenteni akarja a kínai összeszerelő üzemeken való függését – habár a Tech Crunch úgy értesült, hogy ez az arány inkább spekuláció.

Az Apple döntése pedig csak megerősíti, hogy az okostelefonok összeszerelésében mekkora szerepet kezdett el vállalni India, gyakorlatilag a központjává kezd válni. A nagy világmárkáknak vonzó helyszín a „laza” munkajogi szabályok és rendkívül olcsó munkaerő miatt – melyből alkalmanként visszaélések is történnek.

A Samsung, a Xiaomi, az Oppo, a Vivo és a OnePlus is már Indiában szerelteti össze a saját okostelefon-modelljeit, az elmúlt évek során rendkívül megnőtt a termelékenység, és tudatosan is bővítették ezen kapacitásokat.

India részéről azon a téren is van tudatosság, hogy bevonzzák ezeket az óriási márkákat, akik így nagyon sok indiai számára munkát tudnak biztosítani. Újdelhi például adókedvezményeket biztosít azon óriások számára, akik Indiába viszik a saját összeszerelő tevékenységüket.