Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Még egy világmárka fogja kihasználni az indiai összeszerelő üzemek adta lehetőségeket

Az Apple bejelentette, hogy a világ második legnagyobb okostelefon-piacán, Indiában fogják összeszerelni az iPhone 12 modelljüket.

...svg content...Szingapúr, 2020. szeptember 8. Az Apple amerikai számítástechnikai vállalat logója a cég új üzletében a helyszínen tartott sajtóbejáráson Szingapúr Marina Bay nevű negyedében 2020. szeptember 8-án. Az öböl vizében álló bolt szeptember 10-től várja a vásárlókat. MTI/EPA/Hou Hvi Jung
Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A bejelentés egyelőre csak az alapmodellre vonatkozik, tehát a Pro, Pro Max és Mini modellek egyelőre nem Indiában kerülnek majd összeszerelésre – írja a Tech Crunch. A munkálatokat az Apple egyik helyi szerződéses partnere, a Foxconn fogja végezni.

Az Apple még 2017-ben kezdte meg Indiában összeszereltetni a telefonjait, először az iPhone SE modellel. Mint a hírportál is megjegyzi, kezdetekben még korábbi modelleket bocsátott a partnerek rendelkezésére az Apple, amely dominánsak is lettek az indiai piacon. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Elemzők szerint az Apple el is indíthatja az első IPhone-kereskedését az országban, terveik szerint akár az előállítás 7-10 százalékát is áthelyezhetik ide, mert a márka csökkenteni akarja a kínai összeszerelő üzemeken való függését – habár a Tech Crunch úgy értesült, hogy ez az arány inkább spekuláció.

Az Apple döntése pedig csak megerősíti, hogy az okostelefonok összeszerelésében mekkora szerepet kezdett el vállalni India, gyakorlatilag a központjává kezd válni. A nagy világmárkáknak vonzó helyszín a „laza” munkajogi szabályok és rendkívül olcsó munkaerő miatt – melyből alkalmanként visszaélések is történnek.

A Samsung, a Xiaomi, az Oppo, a Vivo és a OnePlus is már Indiában szerelteti össze a saját okostelefon-modelljeit, az elmúlt évek során rendkívül megnőtt a termelékenység, és tudatosan is bővítették ezen kapacitásokat.

India részéről azon a téren is van tudatosság, hogy bevonzzák ezeket az óriási márkákat, akik így nagyon sok indiai számára munkát tudnak biztosítani. Újdelhi például adókedvezményeket biztosít azon óriások számára, akik Indiába viszik a saját összeszerelő tevékenységüket.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.

Ezt mondta Zelenszkij arra, hogy Biden Putyinként mutatta őt be

Zelenszkij európai körútja során elnézően reagált Joe Biden amerikai elnök nyelvbotlására, amely során összetévesztette őt Vlagyimir Putyinnal.