Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,65 Ft
Euró
385,26 Ft
Font
449,11 Ft
Bitcoin
66,010 $

Meddig maradhat az étel szobahőmérsékleten?

Néhány élelmiszer-biztonsági előírás és tanács betartásával komoly fej- és hasfájástól kímélhetjük meg magunkat.

Most

Takács Petra

Szerkesztő

Mindannyian tudjuk, hogy nincs rendben, ha egy pizza egy egész éjszakán át a konyhapulton hever, még akkor sem, ha közben végig a saját dobozában marad, ám ennek ellenére sokszor még másnap is bekerül a sütőbe egy melegítésre, ami semmiképpen sem egészséges dolog.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának jelentése szerint a szobahőmérsékleten hagyott ételek esetében a fogyaszthatósági határérték maximum két óra lehet, ezt követően ugyanis a saláták például kitűnő táptalajjá válnak a baktériumok számára, határidőn túli elfogyasztásuk pedig szerencsétlen esetben akár ételmérgezéshez is vezethet. Soron kívül 3 óra 40 percig tartott Robert Fico operációja, mélyaltatásban van

A meleg ételek élettartamának meghosszabbítására közlésük szerint jó szolgálatot tehetnek a különböző melegítőtálcák, vagy akár a lassú tűzön történő melegítés is, a lényeg csak annyi, hogy a meleg ételek 60 Celsius-fok, vagy a fölötti hőmérsékleten legyenek tartva. A hideg ételeknél 4 Celsius-fok vagy annál alacsonyabb hőmérsékletet javasolnak, amit elérhetünk úgy is, hogy jeget helyezünk az edények alá, de megoldás lehet az is, ha az ételt kis méretű adagolótálcákon szolgáljuk fel a hűtőszekrényből.

A Mezőgazdasági Minisztérium a szabadban tartott rendezvényekkel is külön foglalkozott. A szabadban, ragyogó napsütés mellett tartott eseményeken borul az eddigi papírforma, ugyanis az ajánlás szerint ebben az esetben az ételek maximum egy órát lehetnek a szabadban.

Drámai módon győzte le a Paks a Ferencvárost a Magyar Kupa döntőjében

Igazi kupadöntős hangulat fogadta a Ferencvárost és a Paksot a Puskás Arénában, ahol rengetegen voltak kíváncsiak a Magyar Kupa döntőjére.