Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Megtámadtak egy magyar biztonsági őrt, mert felhívta a figyelmet a helyes maszkhasználatra

Fotó: Unsplash
not image

Takács Petra

2021. december 2. - 14:51

Az ügyben egy nő és két gyermeke érintett, akik még hétfőn támadtak rá az egyik áruház biztonsági őrére, aki felhívta a figyelmüket a helyes maszkhasználatra.

Jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Járásbíróság gyorsított eljárásban egy nőt, fiát pedig nyolc hónap szintén felfüggesztett börtönre ítélte, amiért hétfőn rátámadtak egy áruházi biztonsági őrre, amiért az felhívta a figyelmüket a helyes maszkhasználatra.

A Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjének csütörtöki tájékoztatása szerint a család azért került szóváltásba a biztonsági őrrel, mert egyikőjük, a 22 éves férfi nem viselt maszkot, amit a biztonsági őr szóvá tett.

Holttestet találtak Szombathelyen a Gyöngyös-patakban

Ezt követően a nő és két gyermeke megtámadták az áruházi alkalmazottat, többször megütötték a fején és a mellkasán, megkarmolták és le is köpték. A földre került biztonsági őrt aztán még több alkalommal meg is rúgták.

Dulakodás közben az áruvédelmi kaput is kidöntötték, 150 ezer forint kárt okozva az üzletnek. A bíróság a vádlottakat garázdaságban és testi sértésben, a 43 éves nőt pedig még kiskorú veszélyeztetésében is bűnösnek találta. Az anyát 1 év – 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre, fiát 8 hónap – 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte, míg 15 éves lánytestvér esetében elhalasztotta a büntetés kiszabását. Az ítélet jogerős.

Forrás: MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.