Clouds
21 Budapest
Dollár
344,86 Ft
Euró
371,08 Ft
Font
431,95 Ft
Bitcoin
26,811 $

A második végzést is visszavonták, amely a caldesi medve elaltatására vonatkozott

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A környezetvédelmi miniszter a trentinói medvepopuláció kezelésére vonatkozó terv kidolgozására sürgetett, miközben az állatot befogták és egy zárt területre szállították.

Korábban beszámoltunk róla, hogy április 5-én egy 17 éves nőstény medve megtámadott és halálra marcangolt egy futót az alpesi Caldes városa melletti erdőben. Az incidens nagy port kavart, ezért elrendelték az állat kilövését, ám az állatvédők megakadályozták ezt.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Később Maurizio Fugatti, Trentino tartomány elnöke aláírt egy végzést, amely arra vonatkozott, hogy altassák el a Jj4 jelölésű medvét, az Enpa, a Leidaa és az Oipa állatvédő csoportok pedig egy közleményt adtak ki, amelyben ezt a döntést bírálták.

Állításuk szerint mindez „teljesen abszurd, nem megfelelően indokolt, egyben valódi kihívást jelent” a környezetvédelmi minisztérium számára, amely ellenzi az állat elpusztítását. Végül úgy döntöttek, hogy a második végzést is visszavonják, de az ügy még nem zárult le – számolt be az ANSA.

Állítólag egy munkacsoport is létrejött azóta, amelynek lényege az lenne, hogy megfelelően kezelje és megelőzze az ilyen eseteket, továbbá szem előtt tartja a környezet, a biológiai sokféleség, az ökoszisztéma és az állatok védelmének érdekét.

Gilberto Pichetto Fratin Putting környezetvédelmi miniszter kijelentette, miszerint reméli, hogy a medve egy biztonságos helyre kerül ahelyett, hogy megölnék, valamint a trentinói medvepopuláció kezelésére vonatkozó terv kidolgozására sürgetett. Közben a Jj4-et befogták, és a végső döntés meghozataláig egy zárt területen tartják.