Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,82 Ft
Euró
392,02 Ft
Font
466,76 Ft
Bitcoin
58,008 $

Márki-Zay Péter ingyen strandbelépőt ad rászoruló gyerekeknek Hódmezővásárhelyen

Márki-Zay Péter bejelentette, ingyen strandbelépőt kaphatnak ezen a nyáron a rászoruló gyerekek.

...svg content...Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter
Belföld
Author image

Takács Petra

Szerkesztő

Márki-Zay Péter, aki nemrég még ételosztáson járt, most arról tett bejelentést, hogy a rászoruló gyerekek ingyen strandbelépőhöz juthatnak. A nagy strandra fejenként 5 ingyenes belépőt is adnak Hódmezővásárhely közel 500 rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő fiatalkorú lakójának.

A hivatalos információ szerint ezeket a jegyeket csütörtök reggeltől lehet átvenni a városházán az ügyfélszolgálaton. „A hőségre tekintettel Hódmezővásárhelyen nemcsak 4 párakaput üzemeltetünk, valamennyi bölcsődei termünket klimatizáltuk (és ezen a héten immár az idősek otthonát is), klímázott könyvtár, művelődési ház, ifjúsági klub és játszóház várja a vásárhelyieket, de a strandunkra fejenként 5 ingyenes belépőt is adunk a város közel 500 rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő fiatalkorú lakójának – ezeket holnap reggeltől lehet átvenni a városházán az ügyfélszolgálaton.” Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

A nagy hőség Hódmezővásárhely életére is hatással van, ami a következő években még inkább így lehet, hiszen egyre melegebbek a nyarak, egyre szélsőségesebbek a viszonyok, amikre minden városnak fel kell készülnie. „A nagy hőséghez minden téren fel kell készülnünk és hozzá kell szoknunk, a városépítészettől (hőszigetek felszámolása, Szt Antal u és további utcák, terek zöldítése) a zöldterületek gondozásán keresztül (fenntartható körforgalmak, szárazság- és melegtűrő növények telepítése) a munkáltatói szerepünkig (klímázott munkahelyektől a közmunkásaink rövidített munkanapjáig).” – írta a Facebook oldalán.

Márki-Zay szomorúnak tartja, hogy szerinte többen még mindig tagadják a globális felmelegedést, vagy akár csak annak emberei okait, noha mindez elég nyilvánvaló. „Szomorú, hogy még mindig akadnak egyesek (a világ vezető szerepére törekvők között is), akik tagadják a globális felmelegedést, vagy akár csak annak emberi okait. A mi felelősségünk az, hogy ezekre a változásokra felkészüljünk és annak egészségügyi, életviteli következményeit kezeljük.”

Szokjunk hozzá a meleghez, mert ennél csak rosszabb lesz - közölte a Klímapolitikai Intézet

Az MCC Klímapolitikai Intézet elemzése szerint a globális felmelegedés következtében a mostani hőhullámok a jövőben akár enyhének is minősülhetnek.