Márki-Zay szerint zsarolással próbálnak polgármestereket Dobrev támogatására rávenni

Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter
not image

Nagy Noel

2021. október 13. - 10:49

Kiélezetté vált az ellenzéki előválasztás kampánya Dobrev Klára és Márki-Zay Péter között, amely az elmúlt napok során kőkemény szópárbajokat hozott.

Márki-Zay állítja, hogy csak vele lehet esélye az ellenzéki összefogásnak a 2022-es országgyűlési választáson, szerinte a Gyurcsány-fémjelezte óbaloldali tömbnek, melynek Dobrev a jelöltje, nem lenne esélye.

A hódmezővásárhelyi polgármester több kijelentése is nagy port kavart, a legnagyobbat talán az, hogy szerinte aki Karácsony Gergelyre szavazott az első, Dobrevre a második fordulóban, az Karácsonyt és a hazánkat is elárulja.

A DK részéről meglehetősen kiforgatták ezt a mondatot és a párt, valamint a Dobrevet támogatók köre azzal vádolja Márki-Zay-t, hogy hazaárulózott. A helyzet odáig fajult, hogy Dobrev gyakorlatilag „letrumpozta” a polgármestert.

Márki-Zay most a 444-nek adott interjújában is tett több olyan kijelentést, amelyek várhatóan nagyobb port fognak kavarni. Már korábban is beszélt arról, hogy a DK részéről többeket zsarolnak azzal, hogy támogassák Gyurcsány Ferenc feleségét.

A mostani interjúban úgy fogalmazott, hogy több olyan, Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz tartozó politikust és alapítót megkerestek a DK részéről, hogy tegyenek Márki-Zay Péterrel szemben kritikus nyilatkozatot.

„Azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik”

Márki-Zay hozzátette, hogy csak meg kell kérdezni Karácsony Gergelyt, hogy ismeri-e ezt a zsarolási technikát és mint mondta, konkrét tudomása van ilyen helyzetről és legalább három nevet tudna mondani, de engedélyük nélkül nem akarja elmondani.

A vásárhelyi polgármester ezen állítását a Direkt36 egyik tavaly kijött oknyomozása támasztja alá, ahol több példán keresztül is feltárták, hogyan próbálta sakkban tartani Karácsony Gergelyt a DK azzal, hogy nem szavaznak vele a közgyűlésben, egy ügyben még akár a költségvetést is hajlandók lettek volna leszavazni.