Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Fotó: Joe Biden amerikai elnök az egészségügyi ellátás költségeiről beszél a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében 2022. szeptember 27-én. MTI/AP/Evan Vucci
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint számos kísérletet tettek annak érdekében, hogy párbeszéd jöjjön létre az Egyesült Államok és Oroszország között, ám nem jutottak előrébb.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Szputnyik Rádió műsorában kijelentette, miszerint Washington mindenféle manipulációt alkalmaz, egyben határtalan színjátékot ad elő annak érdekében, hogy Moszkvát belerángassa a nukleáris háborúba.

„Annyira könnyen beszélnek az atomfegyverekről, mintha egy egyszerű, mindennapos téma lenne. Eközben kidolgozzák a manipulatív módszereiket, amelyeket azért vetnek be, hogy belerángassanak minket ebbe az egészbe. Valóban a teljes pusztításra törekszenek” – mondta.

Majd kiemelte, eddig számos kísérletet tettek annak érdekében, hogy párbeszéd jöjjön létre az Egyesült Államok és Oroszország között, ám Washington semmi mást nem ért el, mint „egy katasztrófa szélén álló világot” – írta a TASS.

A szóvivő szerint ez a téma az ENSZ Közgyűlésének 77. ülésszakán is szóba került, ahol mindenki egyetértett abban, hogy ebben a rendszerszintű – gazdasági, ideológiai és politikai – válságban az USA „túl messzire ment”.