Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,63 Ft
Euró
395,68 Ft
Font
468,36 Ft
Bitcoin
66,659 $

Rossi elárulta, kik azok a játékosai, akik biztosan nem játszhatnak az írek ellen

Van pár olyan játékosa Marco Rossinak a válogatottban, akikre egyelőre nem számíthat, így az írek ellen biztosan nem lépnek pályára kedden.

...svg content...Fotó: Callum Styles, a magyar labdarúgó-válogatott tagja (b) és Marco Rossi szövetségi kapitány (j) az Írország elleni másnapi felkészülési mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón Dublinban, az Aviva Stadionban 2024. június 3-án. MTI/Illyés Tibor
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Magyar idő szerint kedden 20 óra 45 perckor lép pályára Írországban a magyar válogatott, hangolván az Európa-bajnokságra. Ez az egyik utolsó felkészülési mérkőzésük, ami nagyon nehéznek ígérkezik, akárcsak az Izrael elleni. Nem lehet azt mondani, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány könnyű ellenfeleket választott volna.

A hivatalos sajtóeseményen derült ki, hogy Fiola Attila egyelőre nem végez teljes értékű edzésmunkát, aminek okán kedden még biztosan nem vethető be. Jó hír, hogy Rossi Izrael ellen már játszatná a játékosát, aki szintén fontos szerepet tölthet be a válogatottban a nagy tornán, melynek kapcsán rendkívül nagyok az elvárások a szurkolók részéről. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Horváth Krisztofer kisebb sérüléssel bajlódik, így ő sem lehet ott a pályán Dublinban, ahogyan a klubkötelezettségei miatt a kerethez hétfőn csatlakozott Bolla Bendegúz és Gazdag Dániel sem.

Styles Callum, aki néhány nappal ezelőtt tért vissza a válogatotthoz, nemcsak bevethető, hanem nyilatkozott is. Mivel sok ír játékost ismer az angol másodosztályból, ez akár még előnyt is jelent a csapat számára, ugyanakkor tény, erős, gyors és kiváló futballisták alkotják az íreket, akik képesek meglepetést okozni.

„Sok ír játékost ismerek a Championshipből, középen és elöl minőségi futballisták alkotják ellenfelünket. Fizikálisan erősek, erre nagyon fel kell készülnünk, de meg kell próbálnunk a saját játékunkat játszani. Kulcsfontosságú lehet, hogy semlegesítsük a játékmesterüket, Josh Cullent.” – idézte az mlsz.hu a játékost.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.