Clouds
21 Budapest
Dollár
345,40 Ft
Euró
369,95 Ft
Font
430,06 Ft
Bitcoin
27,117 $

Marburg-járvány: Egyenlítői-Guinea nyolc újabb megbetegedésről jelentett

TÉMÁK:
#WHO
Fotó: Unsplash/Manuel
Afrika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A WHO jelentése szerint Kamerunból és Tanzániából is újabb Marburg-vírusos megbetegedéseket jelentettek.

Az Al Jazeera a WHO legfrissebb jelentése nyomán számolt be arról, hogy újabb vírusos megbetegedéseket jelentettek: Egyenlítői-Guinea további nyolc megbetegedésről számolt be, ezzel pedig kilencre emelkedett a megerősített esetek száma.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A WHO beszámolója szerint a valószínűsíthető eseteké pedig 20-ra emelkedett, mióta februárban arról jelentettek, hogy az ebolához hasonlóan halálos kimenetelű vírus elkezdett terjedni. Matshidiso Moeti, a WHO afrikai igazgatója úgy fogalmazott:

„Ezen új esetek megerősítése egy kritikus jelzés arra, hogy fokoznunk kell a válaszlépéseket, hogy gyorsan megállítsuk az átviteli láncot.”

A WHO közleményében azt is megosztotta, hogy a nyolc új eset közül kettőt a közép-afrikai ország Kie-Ntem tartományából, négyet Litoral tartományból és kettőt Centre-Sur tartományból jelentettek. Arra is rámutattak, hogy ezen területek mintegy 15 kilométerre vannak egymástól, ami arra utal, hogy a vírus szélesebb körben terjed.

A Marburg-vírus rendkívül súlyos megbetegedést okoz, és a WHO szerint a halálozási arány akár 88 százalék is lehet a vírus esetében. Tünetei közé sorolható a láz, a fáradtság és a véres hányás, valamint hasmenés. Egyelőre azonban nem létezik sem oltóanyag, sem pedig bizonyítottan hatásos terápia a betegség ellen.