Már a 60 év felettiek is megkaphatják az orosz vakcinát, ami több mint két évig képes védelmet adni

not image

A T-800-as

2020. december 26. - 09:23

Ez akár Magyarország szempontjából is fontos lehet, hiszen a kormány szorosan együttműködik Oroszországgal a vakcina kapcsán.

Ez akár Magyarország szempontjából is fontos lehet, hiszen a kormány szorosan együttműködik Oroszországgal a vakcina kapcsán.

Magyarország és Oroszország szorosabbra fűzte a kapcsolatát a koronavírus idején. A magyar szakértők az orosz laborokban személyesen vehették szemügyre a fejlesztési és gyártási folyamatokat. Mindeközben a hazai vizsgálatokat is megkezdődtek, és zöld jelzés esetén ez a vakcina is elérhetővé válhat az oltakozni kívánók előtt.

Az orosz egészségügyi miniszter, Mikhail Murashko szombaton bejelentette, hogy a Sputnik V névre keresztelt oltóanyagot már a 60 éves és az annál idősebb korosztály is megkaphatja. Magát a vakcinát a 18 éveseknél és a náluk idősebb emberek részére engedélyezték, ami egyúttal azt is jelentheti, hogy az idősebbek ugyanúgy megkaphatják a vakcinát.

A Sputnik News szintén beszámolt a fontos hírről, hozzátéve, hogy a miniszter szerint az oltást biztonságosnak és hatékonynak ítélték meg az idősebb generáció számára. A klinikai vizsgálatok rámutattak arra, hogy a 60 évnél idősebb embereknél ugyancsak biztonságos és hatékony az oltás.

Súlyos allergiás reakciót váltott ki az egyik orvosnál a koronavírus elleni vakcina

A Sputnik V a világ első olyan COVID-19 vakcinája, ami a klinikai vizsgálatok után több mint 95%-os hatékonyságot mutatott. A kutatók szerint az orosz vakcina több mint két évig képes az immunitás kialakítására a szervezetben.