Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,21 Ft
Font
468,86 Ft
Bitcoin
65,314 $

Manfred Weber szívesen együttműködne Magyar Péterrel: az ajtónk nyitva áll

Az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője „örül” a politikus érdeklődésének.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője nagyon szívesen együttműködne Magyar Péterrel, a Tisza Párt alelnökével és EP-képviselőjével. „Az ajtónk nyitva áll” – fogalmazott Weber, hozzátéve, hogy „örül” a politikus érdeklődésének. Ezen információról a Politico számolt be nemrégiben, amit a 444.hu szúrt ki.

A cikkben megjegyzik: a Fidesz EP-képviselői 2021-ben léptek ki jobbközép EPP frakciójából, Menczer Tamás kommunikációs igazgató májusban már baloldalinak és háborúpártinak nevezte a pártcsaládot. Semjén Zsolt azonban azt mondta, „fel sem merült, hogy a KDNP elhagyja az Európai Néppártot, hiszen mind a két elődszervezetének a teljes jogú tagjai voltunk”.

Pártja jelenléte „a Néppártban nemzeti érdek is, hiszen az Európai Parlament legerősebb pártja/frakciója az Európai Néppárt” – fűzte hozzá. A Diákhitel Központ egykori vezetője korábban már beszélt arról, hogy az Európai Parlamentben a néppárti frakcióba akarnak beülni, mert az lesz a legnagyobb képviselőcsoport.

Úgy véli, így van a legjobb esélyük, hogy fontos pozíciókat szerezzenek az uniós intézményekben. Felvételüket a választás után kérik majd – emlékeztet a portál. Korábban arról is beszámoltunk, hogy Magyar Péter hallani sem akar egy Gyurcsány Ferenccel való együttműködésről: a politikus nem tervez együttműködni más pártokkal, Gyurcsány Ferenccel különösen nem, akiről mindig is rossz véleménnyel volt.

De azt is megírtuk, hogy Gwendoline Delbos-Corfield, az Európai Parlament (EP) magyarországi jelentéstevője fenntartásokkal fogadja Magyar Péter megjelenését a magyar politikai színtéren. A posztjáról leköszönő politikus szerint kellő óvatossággal kell kezelni, ha valaki a Fideszből és Orbán Viktor köréből érkezik. Mint fogalmazott, Magyar „talán kevésbé offenzív szereplő, mint Orbán, de mégis kicsit hasonló narratívával rendelkezik”.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.