Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,10 Ft
Euró
394,40 Ft
Font
462,15 Ft
Bitcoin
63,660 $

Mancs őrjárat: Kína négylábú rendőrtisztjéért rajong a fél világ

A corgi egy tartalékos rendőrkutya, aki március elején vette fel a szolgálatot.

Fotó: Unsplash/fatty corgi
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Noha a kínai rendőrség nem arról híres, hogy túlzottan barátságos lenne, egyik rendőrtisztjük kétségkívül belopta magát az emberek szívébe: ő pedig nem más, mint Fuzai, a corgi kölyökkutya. Fuzai, akinek neve azt jelenti, hogy „Szerencsés fiú”, tartalékos rendőrkutyaként szolgál Weifangban, a keleti Santung tartomány egyik városában.

A vidám négylábú március elején robbant be a köztudatba a weifangi rendőrség által szervezett nyílt nap alkalmával, s azonnal közösségi médiajelenséggé vált: egy Fuzairól készült videó több mint 1,3 milliós megtekintést ért el a kínai Weibo platformon, ahol a hozzá kapcsolódó hashtaggel ellátott tartalmakat közel 16 milliószor tekintették meg. Soron kívül Élőben közvetíti a tv a Manchester-City-Real Madrid Bajnokok Ligája visszavágót

Fuzai két hónapos korában kezdett el edzeni, és most, hat hónapos korában sok társát lekörözi a kínai állami média szerint. A weifangi rendőrség által kezelt közösségi médiafiókokon rendszeresen osztanak meg videókat a népszerű négylábú rendőrtisztről, ahogy olyan gyakorlatokat mutat be, mint például a petárdák felkutatása egy autó alatt.

Wang Yanan, a weifangi rendőrségi kutyabázis vezetője a China Daily című állami napilap jelentése szerint úgy fogalmazott Fuzai jelleme és kiképzése kapcsán:

„Erős környezeti alkalmazkodóképessége, érzéketlensége, a tárgyak birtoklására való vágya és az étel iránti vonzódása különösen kedvez a kiképzésünknek.”

A corgiról szóló jelentésből az is kiderült, hogy a rendőrség azért is rendkívül elégedett Fuzai teljesítményével, mert rövid lábai más kutyákkal szemben előnyt jelentenek számára a szűk helyeken való keresésben is. Noha egyes felhasználók piszkálják a négylábút zömök testalkata és rövid lábai miatt, mások úgy látják, épp rá volt szüksége a rendőrségnek, hiszen könnyedén „beépülhet” és „civil ruhás rendőrként” segítheti a rendőrség munkáját, anélkül, hogy vonzaná a figyelmet, mint a német juhászkutyák.

Mbappé büszke arra, hogy kiütötték a Barcelonát a Bajnokok Ligájából

A PSG csatára nagyon is büszke arra, hogy kiejtették a Bajnokok Ligájából a Barcelonát kedd este idegenben.