Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,557 $

Sir Alex Ferguson öröksége mázsás súly Erik ten Hag vállán

Pedig a skót edzőlegendának sem indult könnyen a manchesteri karrierje.

MTI/EPA/DANIEL HAMBURY
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Erik ten Hag elismerte, hogy Sir Alex Ferguson egykori sikerei a mai napig nagyon magasan tartják azt a lécet, aminek a megugrásától idén eddig rendkívül távol van a Manchester United.

A skót szakember 1986-ban vette át az irányítást, amikor hasonlóan rossz helyzetben volt a csapat. Az első közös szezonjukban a 11. helyen végeztek, majd egy évvel később ugyan ezüstéremmel vigasztalódott a United, később több olyan idény is volt, ahol az alsóházba szorultak a Vörös Ördögök. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Ferguson munkája már a korai években is látszott, 1990-től, az FA-kupa megnyerését követően viszont szárnyalni kezdett a csapat, 1993-ban pedig, 26 év után a Premier League elsőséget is megszerezték.

A többi már történelem, a Sir Alex visszavonulása óta eltelt tíz évben viszont csupán egy FA-kupa és két Ligakupa jött össze csapatnak. Erik ten Hag szavai mögött pedig komoly teljesítménykényszer húzódik:

„A futballban minden a trófeák megnyeréséről szól, és amit Sir Alex tett, azok után nagyon nehéz jól teljesíteni” – fogalmazott a holland edző, aki azonban továbbra is motivált, és kihívásként tekint a munkájára.

„A tavalyi év fantasztikus volt, nehéz volt a kezdés, de végül nagyszerű szezon lett belőle. De ez nem elég, mivel komoly céljaink vannak, és bizonyítanunk kell, ha el akarjuk érni azokat” – tette hozzá.