Májusban kezdődik a Microsoft nagyszabású bemutatója

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. április 10. - 00:41

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt az évente megrendezésre kerülő, hagyományos Build szoftverfejlesztői konferenciát online tartják meg.

A ZD Net hírportál arról írt, hogy a Microsoft a többi nagyvállalathoz hasonlóan 2021-ben virtuális térben rendezi majd meg átfogó konferenciáját, melyen szó eshet a Windows 10-es újításokról is.

A május 25. és május 27. között esedékes eseményen bárki részt vehet és kérdéseket tehet fel, ha előtte regisztrált.

Azt egyelőre nem árulták el, pontosan mikortól lehet jelentkezni, ezért érdemes lesz figyelniük a sajtósoknak a redmondi cég hivatalos online felületeit.

Az idei fő konferenciát az úgynevezett What’s Next, vagyis “Mi következik?” névre keresztelt virtuális show-k egészítik ki, amelyek lényegében a Microsoft termékbemutatói lesznek.

A Windows szintén kapni fog egy külön blokkot, így megtudhatjuk, milyen újdonságokkal rukkolt elő a redmondi vállalat a világ egyik legnépszerűbb operációs rendszerével kapcsolatban.

A legutóbbi Build konferenciákon főként a Power-platformra, az Azure-ra és az Office-ra fektettek nagy hangsúlyt, 2021-ben azonban a Windows kerülhet a középpontba – a What’s next for Windows témája a hamarosan elérhető Windows 10 21H2 frissítés lesz, ami több jelentős fejlesztéssel kecsegtet.