Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,18 Ft
Euró
386,57 Ft
Font
454,40 Ft
Bitcoin
69,434 $

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint újabb fizetős parkolózónák jönnek a fővárosban: Újbudán a Sashegyen, Zuglóban pedig az Örs vezér terénél kell fizetni tavasztól – értesült az Énbudapestem. Mint írják, Zuglóban május 8-tól indul a próbaüzem a Nagy Lajos Király útja–Fogarasi út–Örs Vezér útja–Örs vezér tere által határolt területen, május 15-től pedig már csomagot kapnak az autósok.

A május 15-21. közötti időszakban ez egy csekk nélküli figyelmeztetés lesz a szabálytalanul parkoló autók ablakán, a fizetős üzem május 22-től élesedik. Megjegyzik: Zugló vezetése két további területre terjeszthetné ki a fizetős zónát, de ezeket egyelőre nem tervezik. Az egyik ilyen környék az Egressy út–Jerney utca–Fogarasi út–Nagy Lajos király útja által határolt terület. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

Az a májustól fizetőssé váló zónával szomszédos, a másik pedig a Csömöri út–Rákospatak utca–Vezér utca–Egressy út–Lőcsei út–Szugló utca–Fűrész utca–Bosnyák utca–Lőcsei utca által határolt terület, ami jelenleg egy ingyenes „parkolási oázis” a térképen. Egyúttal kiemelik: a XI. kerületben a Sashegyen történt a legfrissebb változtatás.

Ott április 2-től kell fizetni a parkolásért. A fizető övezet további bővítését nem tervezi Újbuda, de azt vizsgálja, hogy a bővítés milyen hatással van a határterületekre. Emellett a portál az újbudai, a II. kerületi, az angyalföldi, a ferencvárosi és a hegyvidéki önkormányzatot is megkérdezte, hogy tervezik-e a parkolózónák bővítését, de minden helyről nemleges válasz érkezett.

Korábban azt is megírtuk: mielőtt leparkolunk valahol, érdemes előre tájékozódni a díjakról, nehogy meglepetés érjen valakit, ugyanis egyre több balatoni település vezeti be a fizetős parkolást. Ennek hátterében az áll, hogy az elmúlt években már elképesztő méreteket öltött a turistaforgalom, vagyis lépésekre volt szükség.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.