Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

Videón, ahogy majdnem elgázolt egy fülhallgatós gyalogost egy mentőautó Pesterzsébeten

Remekül példázza a videó, hogy mennyire fontos, hogy halljuk is a forgalmat!

Budapest, 2023. november 12. Az Országos Mentõszolgálat mentõautója halad megkülönböztetõ jelzéssel az I. kerület Krisztina körúton. MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Riasztó esetet rögzített egy autós fedélzeti kamerája Pesterzsébeten. A BpiAutósok oldalára felkerült felvétel szerint két gyalogos szeretett volna átkelni egy zebrán, amikor érkezett egy mentőautó. Az elöl haladó gyalogos észlelte a járművet, a második viszont centikre állt meg a száguldó mentőtől.

Mint azt hozzáteszik, a videóhoz ugyan nincs hang, ám a kamerás autó sofőrje szerint a mentőautó mind a szirénát, mind pedig a fényjelzést használta, mint ahogy az az időben meghátráló gyalogoson látszik, bőven volt ideje felmérni a veszélyt. A fülhallgatós gyalogos azonban nem hallotta a szirénát, ami kis híján az életébe került. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Fővárosi Törvényszék a napokban ítélte felfüggesztett börtönre azt a mentősofőrt, aki még 2021-ben ütközött össze egy motorossal, aki ennek következtében életét vesztette. Az ítéletben kiemelték a KRESZ ide vonatkozó részletét is, ami azt is kiemeli, hogy a megkülönböztető jelzést használó sofőrnek mire kell fokozottan figyelnie:

„A megkülönböztető fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármű vezetője a közúti jelzéseket, rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhatja, ha magatartásával a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, és meggyőződött arról, hogy a közlekedés többi résztvevője az akadálytalan továbbhaladást lehetővé tette.”

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.