Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
67,157 $

Magyarországon is áthaladtak a járművel, melyben robbanószerrel megpakolt kegytárgyak voltak

Az orosz határon tartóztatták fel a szállítókat, a titkosszolgálat több tucatnyi ortodox vallási ereklyében talált robbanóanyagot.

Fotó: unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat határőrei a vámosokkal közösen tartóztattak fel egy járművet a lett-orosz határon, melyben kegytárgyakba rejtett robbanószerkezeteket találtak. Az autó az Ukrajna-Románia-Magyarország-Szlovákia-Lengyelország-Litvánia-Lettország útvonalon ért el Oroszországig – írja az Infostart.

A hatóságok csaknem 27, házi készítésű bombát, 70 kilogramm ipari robbanóanyagot, 91 detonátort, továbbá egy RPG-7 kézi gránátvetőt is találtak. Az orosz belügy közlése szerint az ikonokban a TNT-nél másfélszer nagyobb hatóerejű hexogént mutattak ki, amivel akár egy négyemeletes épületet is felrobbanthattak volna. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Mint hozzátették, a járműben olyan késleltetős gyújtószerkezeteket is találtak, melyeket szabotázsakcióhoz szoktak használni a különböző fegyveres erők. Az egyelőre nem derült ki, hogy milyen nemzetiségű autóban találták meg a robbanószereket, mint ahogy arról sem adtak közre információkat, hogy mi lehetett a cél a bombákkal.

A robbanóanyagok és robbanószerkezetek csempészésével megvádolt elkövető ellen – akinek egyelőre a személyazonosságát nem árulták el – ugyanakkor büntetőeljárást indítanak, tette miatt pedig akár 10 évnyi börtönnel is büntethető az orosz törvények szerint.

Moszkvában alig másfél héttel ezelőtt, március 22-én történt súlyos terrortámadás egy bevásárlóközpontban. A fegyveres elkövetők több mint 140 emberrel végeztek, és mintegy 400 embert megsebesítettek. A menekülő terroristákat már másnap elfogták az orosz hatóságok, a támadást az Iszlám Állam vállalta magára.