Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,804 $

Nagyon fontos üzenetet kapott Izrael a magyar kormánytól

Szijjártó Péter egy igen fontos üzenetet fogalmazott meg a magyar kormány nevében Izrael részére, akik folytatják a harcot a Gázai övezetben.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Közel-Kelet
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Soha nem fordult még hasonló elő a modern történelemben, amikor ugyanazon időben több földrészen is ennyire súlyos volt a helyzet. Afrikában több területen is rendkívüliek a körülmények az állandóak a harcokkal, addig Észak-Korea folyamatos fenyegetettséget jelent Ázsiában, de Kína és Tajvan rossz viszonyáról sem feledkezhetünk meg.

Európában pedig az ukrajnai háború kezd egyre aggasztóbb méreteket ölteni, míg a Közel-Keleten Izrael vívja a saját harcát a Gázai övezetben. Nem csoda, hogy feszült a helyzet a Föld több pontján, ráadásul megszületett a döntés az izraeli háborús kabinet feloszlatásáról, ami újabb mérföldkő a háborúban.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is igyekszik minden oldalon hangsúlyozni a béke fontosságát, még ha ez nehézségekkel is jár. Ugyanakkor egyértelművé tette, hogy a terrorizmus és a terrorszervezetek felett győzelmet kell aratni, mialatt kiszabadítják a túszokat, és megóvják a civilek életét.

„Sajnos, a gázai válság immáron nyolc hónapja jelent fenyegetést a globális biztonságra. Magyarország álláspontja egyértelmű: a terrorizmus és a terrorszervezetek fölött győzelmet kell aratni, a túszokat ki kell szabadítani, a civil emberek életét pedig meg kell kímélni.” – hangsúlyozta a magyar külügyminiszter a Facebook oldalán.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Szijjártó kiemelte, Izrael továbbra is számíthat Magyarország támogatására, akárcsak korábban. A két ország fontos szövetségesei egymásnak, ezekben a nehéz időkben különösen, hiszen Európában az ukrajnai háború okoz súlyos gazdasági válságot. „Izrael továbbra is számíthat Magyarország támogatására a nemzetközi fórumokon. EU-s elnökségünk alatt mindent megteszünk annak érdekében, hogy az Európai Unió és Izrael kapcsolatai újra javulásnak induljanak.”

Jön a Magyar Nagydíj, rendkívül izgalmas futam várhat ránk a Hungaroringen

Azok, akik nem váltottak jegyet a Magyar Nagydíjra, bánhatják, mert hatalmas a hangulat és egy rendkívüli izgalmas futam várhat ránk.