Marco Rossi szerint elsősorban a fejlődés lesz a fontos a franciák ellen

Marco Rossi magyar szövetségi kapitány (k) a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 15-én. MTI/AP/Pool/Illyés Tibor
not image

Kolláth Benjámin

2021. június 18. - 16:53

A szombati Magyarország-Franciaország mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Marco Rossi arról beszélt, hogy csak tökéletes teljesítménnyel lehet elérni jó eredményt holnap, míg Loic Nego örül, hogy ismét találkozhat régi barátjával.

A szombaton 15 órakor a Puskás Arénában kezdődő Magyarország-Franciaország mérkőzést megelőzően a franciák csapatkapitánya, Hugo Lloris arról beszélt, nem vár könnyű mérkőzést az alapján, amit a magyar-portugálon látott.

Sajtótájékoztatót tartott a magyar válogatott részéről a szövetségi kapitány, Marco Rossi és a francia születésű, ám magyar színekben pályára lépő Nego Loic is. A mester jelezte, bár egy szép eredmény elérése is cél lehet holnap, más lesz a fontos holnap:

“A francia válogatott a torna egyik nagy favoritja, soraiban egy földöntúli tehetséggel, Mbappéval. Szeretnénk jó eredményt elérni, de még fontosabb, hogy tovább fejlődjön a csapat. Tökéletes játékra lesz szükségünk, hogy esélyünk legyen egy jó eredményre.”

“Mindent megtettünk, hogy fittek legyünk a mérkőzésre, nem szeretnék olyat hallani, hogy bárki akár csak közel van a fáradtsághoz. A hőség jelenthet némi problémát, okosan kell játszanunk, de az időjárás a másik csapatot is ugyanúgy érinti majd.”

Nego jelezte, számára lelkileg lesz megterhelő egykori hazája válogatottja ellen pályára lépni, amúgy öröm az ürömben, hogy szembenézhet egyik jó barátjával, Antoine Griezmannal:

“Érzelmileg nehéz lesz a franciák ellen játszani, de most Magyarországot képviselem, ez az a csapat, amelyért harcolni fogok, és szeretnék jó teljesítményt nyújtani. Örülök, hogy a pályán újra találkozhatunk régi barátommal, Griezmann-nal.”