Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Új magyar úszócsillag emelkedhet fel a párizsi olimpián

A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint Kós Hubert egyre jobb eredményeket ér el.

Fukuoka, 2023. július 28. A gyõztes Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás döntõjében a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Jó hírek érkeznek a hazai úszósport felől, míg Milák Kristóf visszatért a medencébe és gőzerővel készül a párizsi ötkarikás játékokra, addig a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor egy újabb fiatal tehetség, a mindössze 20 éves Kós Hubert formáját méltatta.

Kós 200 vegyesen és 200 háton is Európa-bajnoki aranyérmet nyert, tavaly pedig 200 háton világbajnoki elsőséget ünnepelhetett. Wladár Sándor úgy vélekedett, amennyiben a fiatal úszó át tudja menteni formáját az olimpiára, úgy hátúszásban az aranyéremre is esélyes lehet. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

„A hát nem a gladiátorok, izomemberek száma, hanem a technikáé és a megfelelő vízfekvésé, és e téren Hubi jól áll. Persze nem ártott, hogy hét kiló izmot pakolt magára” – fogalmazott Wladár, aki az 1980-as moszkvai olimpián épp hátúszásban nyert aranyérmet.

A szövetség elnöke szerint ezek mellett többek között elengedhetetlen az edzéseken mutatott szorgalom, valamint a megfelelő étkezés és egy tapasztalt edző segítsége is. Wladár szerint Kós szorgalma példaértékű, trénere pedig az a Bob Bowman, aki annak idején Michael Phelps edzője is volt.

Az Sós Csaba szövetségi kapitány döntésétől függ, hogy Kós Hubert milyen számokban indul majd Párizsban, ugyanakkor az elnök úgy véli, hogy 100 pillangón és 200 háton minimum dobogós helyezésre lehet számítani tőle – közölte a Bors.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.

Fél nap alatt elfogták a budapesti Louis Vuitton üzlet tolvajait

A budapesti rendőrök mindössze 12 óra alatt azonosították a terézvárosi luxusmárkabolt betörésének feltételezett tetteseit.