Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,82 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,86 Ft
Bitcoin
60,307 $

Magyar Péter: „Nagyon durva dolgok jönnek még szerintem”

Magyar Péter úgy fogalmazott, nagyon durva dolgok fognak jönni, és tagadja, hogy bántalmazta volna Varga Juditot, a volt feleségét.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke felszólal a közmédia által szervezett uniós választási vitaműsor helyszínénél, a Várkert Bazárnál tartott ellenzéki demonstráción 2024. május 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Magyar Péter a Partizánban adott interjút, és az új hangfelvételekről is mondott pár szót, miközben Horn Gábor szerint Magyar végig megúszni akarta a köztévés vitát. Magyar azt állítja, a róla és a feleségéről megjelent rendőrségi jelentés 90%-a nem valós. Ezek után jött a kérdés, akkor mi a 10%, ami viszont igaz a jelentésben, amire a Tisza Párt vezetője azt mondta, volt közte és Varga között egy veszekedés. Hozzátette, volt ott egy állami testőr, akinek nem kellett volna ott lennie, mert szerinte be sem mehetett volna a kertjükbe, és előtte nem is bent oda soha.

„Előre csináltak egy helyzetet, hogy erről lehessen egy jelentést írni.” – mondta a Partizánban. Tagadja, hogy akadályozta volna a rendőrségi intézkedést, addig szerinte a rendőrök szirénával mentek, amiről úgy gondolja, nem tehettek volna meg, mert magánprogramon voltak.

Azt mondja, sok hamis jelentést látott 2006-ból a Gyurcsány körüli botrány idején. „Láttam már sok hamis rendőri vallomást, nyilván ez is az.” Nem tagadja, hogy kinyitotta a rendőrautót ajtaját, mert ott volt a telefonja. „Miért ne nyithattam volna ki, amikor ott maradt a telefonom a feleségemnek a táskájában, és kértem, hogy adja oda, és nálam maradt az övé, amit visszaadtam”

Tagadja, hogy bántalmazta volna Varga Juditot

Szerinte, ha igaz lett volna a rendőri jelentés, akkor legkésőbb most elindítottak volna ellene egy eljárást. Abban sem hisz, hogy Varga Judit azt mondta volna, „altassák el az ügyet”, mert az kényes lenne a nyilvánosság számára. A végén ismét azt mondta, nem akadályozta a rendőri intézkedést, de megtehette volna, mert a saját házában volt, és a rendőrök nem szólhattak volna közbe egy veszekedés miatt.

„Az egy visszaélés, ami őt csináltak.” Szerinte súlyos bűncselekményt követtek el azzal, hogy megakadályozták, hogy odamehessen a gyerekeihez. „Ha akarnék, én tehetnék feljelentést.” – mondta Magyar, aki a családja miatt nem akart ügyet csinálni, és tagadja, hogy bántotta volna a volt feleségét.

Hónapokkal ezelőtt még nem volt biztos mindenben, a Fidesz felé megfogalmazott éles kritikák egy részében sem, hiszen onnan lépett ki, majd ez változott. A Tisza Pártot pedig annyira erősnek gondolja, hogy szerinte egyedül is képesek lesznek a Fidesz kihívói lenni, és úgy gondolja, az igazi tánc csak a jövő heti választások után indul be. „Nagyon durva dolgok jönnek még szerintem”