Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,82 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,86 Ft
Bitcoin
60,307 $

Magyar Péter szerint Karácsony Gergely felfestett kerékpárútjai életveszélyesek

A Tisza Párt vezetője újabb éles kritikát fogalmazott meg Karácsony Gergellyel szemben, ezúttal a felfestett kerékpáros utak kapcsán.

...svg content...Fotó: BKK
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Magyar Péter a Partizán vendége volt, és újabb hangfelvételek kerültek szóba, de a volt felesége, Varga Judit is téma volt, akárcsak Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Karácsony nemrég Vitézy Dáviddal vitázott hosszasan, szintén a Partizánban, most viszont megint Magyartól kapott komoly kritikákat, kezdve a felfestett bicikliutakkal.

Magyar szerint Karácsonyék csak nagyobb dugókat okoztak az új kerékpáros utakkal, így ha bejutnak a Városházára, rögtön átalakításokat szavaznának meg, csökkentve a légszennyezettséget. Szerinte jelenleg már ott tartunk, hogy az V. kerület teljesen élhetetlen, akárcsak a VI. kerület, miközben életveszélyesnek minősítette a felfestett bicikliutakat. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

Szerinte még akkor is életveszélyes, ha az autósok figyelnek, mert sötétben, télen, esőben tarthatatlanná válhat a helyzet. Kíváncsi lenne egy olyan statisztikára, amik az ottani baleseteket rögzítik. „Ezeket felülvizsgáljuk, és odatesszük a bicikliutat, ahova kell.”

Azt sem érti Magyar, a körúti kerékpárosutat miért nem a széles járdán alakították ki, szerinte ezzel csak be akartak inteni az autósoknak. Annyit tud ígérni, hogy a teljesen indokolatlan, logikátlan döntéseket megszüntetik, kezdve azzal, hogy összehangolják az utakat a lámpákkal, hogy a kerékpárosok, a rolleresek is nagyobb biztonságban legyenek. Szintén hiányolja a rollerekre való szabályzást, amin ugyancsak változtatna.