Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,71 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
464,27 Ft
Bitcoin
63,770 $

Magyar Péter lekörözte Gyurcsány Ferencet a Facebookon

A Tisza Párt vezetőjének már több követője van a közösségi oldalon, mint a DK elnökének.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Magyar Péter Facebook-oldalának követőszáma nagyot ugrott a választás után, mostanra a 337 ezret is elérte. Ez pedig azt jelenti, hogy immár az övé az ötödik legnagyobb magyar aktív politikusi oldal Orbán Viktoré, Vona Gáboré, Jakab Péteré és Szijjártó Péteré mögött. A Telex szerint a legutóbbi előzés igazán erős jelkép: miközben a választáson a Tisza a DK-tól vette át az ellenzék legnagyobb pártjának szerepét, Magyar éppen Gyurcsány Ferenc facebookos követőtáborát előzte meg (328 ezer ember).

A legutóbbi hasonló, szimbolikus előzés március végén, 180 ezer követőnél történt, akkor Magyar követőszáma Varga Juditét érte el, aki a Tisza Párt vezetőjének volt felesége, de egyben évekig volt a kormány egyik legnépszerűbb arca, sőt influenszere a közösségi médiában – fogalmaz a portál. Magyar állítása szerint egyébként nagyrészt ő írta annak idején Varga facebookos posztjait. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

A Facebook a politikába való berobbanása óta központi szerepet játszik Magyar kommunikációjában és építkezésében, de ő egészen más szinten használja, mint a magyar politikusok többsége. Itt közvetítette például élőben szinte a teljes országjárását, a vidéki helyszíneken elhangzott beszédeit – emlékeztet a Telex.

A portál adatai szerint a Magyar Péter posztjaira érkezett reakciók mennyisége nagyjából április eleje óta messze-messze lekörözi az egész magyar politikai mezőnyt, beleértve Orbán Viktor kormányfő 1,2 millió követős oldalát is. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy lassan 1 milliós nézettségnél tart Magyar Péter ATV-s kisétálása: újabb rekordokat dönt meg a politikus ATV-s kisétálása, és már az első helyen áll a felkapott videók között.

A téma kapcsán azóta többen is elmondták a véleményüket, egyebek mellett Medgyessy Péter volt miniszterelnök is, aki megjegyezte: Rónai Egon kiváló riporter, de szerinte nem volt egy túl elegáns megoldás az, amit tett a dokumentummal az interjú elején. „Nehéz egy ilyen helyzetben jól viselkedni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy egy rátermett politikus ilyen helyzetben feltalálja magát, aminek nem az a módja, hogy feláll és kilép.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.