Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,820 $

Ismét üzent Magyar Péter: még csak most kezdődik a tánc

Magyar Péter köszönetet mondott a támogatóknak, és mindenkinek, aki részt vesz a Tisza Párt sikeres szereplésében.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, európai parlamenti listavezetője és résztvevők a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budai alsó rakparton 2024. június 10-én. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Magyar Péter is beszédet tartott a választást követően, amit nagy sikerrel vett a Tisza Párt. Orbán Viktor miniszterelnök szintén mondott pár szót, kiemelvén a Fidesz eredményeit, és ezzel már meg is kezdték a hangolódást a 2026-os országgyűlési választásokra, aminek még nagyobb lesz a tétje.

„Az első szó a köszöneté. Köszönöm, hogy mellém álltatok, köszönöm, hogy a legnehezebb pillanatokban is támogattatok. Köszönöm, hogy tegnap óriási felhatalmazást és bizalmat adva egyértelműen kijelöltétek a TISZA Pártot, mint az egyetlen valós, potens ellenzéki erőt, amely kihívója lehet és lesz Orbán Viktor hatalmi gépezetének a következő országgyűlési választáson.” – írja a posztjában Magyar Péter a Facebook oldalán. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

Azt írja, a Fidesz 2006 óta nem ért el ilyen rossz eredményt, és ez olyasvalami, amire nagyon építeni akarnak, megragadnák a lehetőséget. „A FIDESZ 2006 óta nem ért el ilyen rossz eredményt, és EP választáson még soha nem ért el ilyen alacsony százalékot. Mindezt közpénz milliárdokat elégetve, hazug háborús pszichózist, megfélemlítést és sokezres zsoldoshadsereget alkalmazva.”

Megint kiemelte, hogy milyen fiatal párt a Tisza, ami ennek ellenére sok támogatást kapott a választások előtt, közben és jelenleg is. „A Fideszen kívül más párt 2006 óta nem kapott annyi szavazatot, mint az alig két hónapos TISZA Párt. Mindezt úgy, hogy “csak” az önkénteseinkre támaszkodhattunk, sem állami, sem külföldi támogatást ne kaptunk.”

„A több, mint 1.340.000 ránk leadott szavazat óriási felelősséggel jár. Minden erőnkkel és tudásunkkal azon leszünk az Európai Parlamentben és a Fővárosi Közgyűlésben is, hogy bebizonyítsuk minden magyar ember számára, hogy a politika lehet szép, hasznos, igazságos és őszinte. Minden képviselőnk a magyar érdekek mentén fog dolgozni Budapesten és az Unióban is.”

Hamarosan megkezdik a Tisza Párt és a köré épülő politikai közösség felépítését, ami hatalmas munka, és összességében már nincs túl sok idő 2026-ig, amikor is minden eldől. Az lesz a Tisza Párt második nagy erőfelmérője a vasárnap után, és addig még sokat kell erősödniük. „Holnaptól megkezdjük a TISZA Párt és a köré szerveződő politikai közösség felépítését és annak a szakmai programnak, Társadalmi Szerződésnek az összeállítását, amire a magyar emberek felhatalmazását kérjük majd a következő országgyűlési választáson. „

„Bebizonyítottuk, hogy rövid távon jók vagyunk akadályfutásban, most ugyanezt kell tennünk maratoni távon. Ehhez a ti segítségetekre, támogatásotokra is szükségünk lesz. Az első lépéseket megtettük, az első téglákat már visszavettük és még csak most kezdődik a tánc!”

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.