Clouds
21 Budapest
Dollár
359,58 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
440,24 Ft
Bitcoin
28,694 $

Egyre több magyar fejlesztésű fegyver készülhet

Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök (k) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j) az Egységes Alapkiképzési Programban résztvevők nyilvános katonai eskütételén a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján 2023. február 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Mindez stratégiai fontossággal is bír Magyarország biztonsága szempontjából.

Hosszútávú célunk, hogy magyar fejlesztésű fegyverek gyártásával, hazai beszállítói hálózattal rendelkezzünk, ami stratégiai fontosságú Magyarország biztonsága szempontjából – írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szombaton a közösségi oldalán.

Soron kívül Marco Rossi új dolgokra készül az észtek ellen

A miniszter a bejegyzés szerint a Lőkísérleti Vizsgáló Osztálynál tett látogatást, Táborfalván. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a bejegyzéshez készített videójában azt mondta, Táborfalván tesztelik a Magyar Honvédségben rendszeresített kézifegyvereket, valamint a különböző védőeszközöket, amelyeket a rendőrség és a katonaság használ.

“Itt tesztelik azokat az eszközöket, amelyek hosszú évek óta tartó munkával hamarosan a Magyar Honvédségben rendszeresített magyar gyártmányú kézifegyverek lesznek. Pisztoly, golyószóró, gépkarabély, géppuska” – tette hozzá.

Megjegyezte: ezeket is magyar mérnökök fejlesztésével, Magyarországon fogják gyártani, és Táborfalván, a Lőkísérleti Vizsgálati Osztálynál fogják tesztelni. “Ez a munka már zajlik. A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát” – emelte ki.

(MTI)