Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Magyar bravúr a Nemzetek Ligája nyitányán, 60 év után győztük le az angolokat

Budapest, 2022. június 4. Szoboszlai Dominik (b) büntetõbõl gólt szerez a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkõzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én. A magyar válogatott 1-0-ra legyõzte az Eb-ezüstérmes angol csapatot. MTI/Koszticsák Szilárd

Bense Róbert

2022. június 4. - 20:27

Szoboszlai tizenegyesével dőlt el a mérkőzés, megérdemelt a győzelem!

Majdnem napra pontosan 60 évvel ezelőtt, 1962. május 31-én győzte le utoljára Magyarország Anglia válogatottját. Azóta jó néhány mérkőzésen találkozott a két együttes, de a három pontot egyszer sem sikerült megszereznie a magyar nemzeti tizenegynek. Most végre megtört a jég, ráadásul a leghálásabb közönség előtt!

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

A mérkőzést ugyanis eredetileg üres nézőtér előtt kellett volna lejátszani egy korábbi büntetés miatt, ám szerencsére egy kiskapu lehetővé tette (már nem az első alkalommal), hogy gyerekek előtt játszhasson a válogatott.

A nagyjából 35 ezer iskolás a kísérőikkel együtt buzdította a csapatot, egészen elképesztő atmoszférát varázsolva a Puskás Arénába, melynek gyepére ezúttal a Nemzetek Ligájának apropójából futott ki a magyar válogatott.

Marco Rossi csapata azután, hogy kiharcolta az A divízióban való részvételt, lényegében a legnehezebb csoportba került, hiszen Anglia mellett Németország és Olaszország válogatottja lesz az ellenfél.

Ennek ellenére a magyar válogatott magabiztosan kezdett, és gyakorlatilag ott folytatták, ahol tavaly októberben a Wembley-ben abbahagyták. A vb-selejtezős pontszerzés is igazán szép teljesítmény volt, a mai azonban még azt is felülmúlta.

A mieink egy percig sem játszottak alárendelt szerepet, és bár az angolokon érződött, hogy nem igazán tudtak felpörögni, ez cseppet sem vetette vissza a magyar válogatottat. Már az első félidőben több helyzettel jelezte a hazai csapat, hogy győzelemre játszik, elég csak Szoboszlai Dominik próbálkozását említeni, melyet a gólvonalról piszkáltak ki, vagy Szalai Ádám félpályás lövését, ami centikkel kerülte el a kaput.

A magyarok a második félidőre is hasonló mentalitással jöttek ki, ennek pedig meg is lett az eredménye, a 66. percben Nagy Zsolt harcolt ki büntetőt, melyet Szoboszlai magabiztosan értékesített. 1-0.

A vezetés megszerzése után magasabb fokozatra kapcsolt ugyan Southgate együttese, de a magyar védelem rendre helytállt, a hajrában pedig még a második gólt is majdnem sikerült megszerezni, ám még Schäfer kihagyott ziccere is belefért.

A magyar válogatott így végül egygólos győzelmet aratott, a mérkőzést követően pedig a gyerekekkel közös ünneplésbe kezdett a csapat, tudván, hogy az esti olasz-német mérkőzést megelőzően vezetik a Nemzetek Ligája legerősebb csoportját. Az meg szinte borítékolható, hogy kedden megtelnek a focipályák a sulikban!

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.