Videó: machetével támadta meg a diákjaival utazó tanárt Budapesten

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 26. - 10:38

A tanárnő az általános iskolai diákjait kísérte, amikor a vádlott egy budapesti villamoson belekötött az egyik diákjába, majd machetével támadta meg a tanulóit védő pedagógust.

Az eset még 2019-ben történt, amikor december 18-án az 50-es villamosra a Szarvascsárda téri megállónál felszállt egy általános iskolai pedagógus az általa kísért 8-ik osztályos csoporttal, amely 17 főből állt. 

A vádlott sérelmezte, hogy az egyik diák hozzáért felszállás közben, mire a tanár a vádlotthoz lépett, aki erre káromkodva kérdezte meg tőle, hogy mit akar.A tanár közölte a vádlottal, hogy ő a diákokat felügyelő tanár, és kérte a férfit, hogy nyugodjon meg, mert úgyis mindjárt leszállnak – írja az ugyeszseg.hu

A vádlott ekkor egy 32 cm hosszú pengéjű machetét húzott elő a kabátja belső zsebéből, majd a tanár nyakához érintette, közölve, hogy elfogja várni a torkát. A sértett az állkapcsa alatt meg is sérült. 

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

A vádlott elemelte a kést a sértett nyakától, aki erre úgy döntött, hogy már a következő megállónál leszállnak. Hátat fordított a férfitnek, aki erre megszúrta a hátán. 

A tanár és a tanulók leszálltak a villamosról, a villamosvezető bejelentése alapján pedig elfogták a férfit a rendőrök a következő megállóban. 

A tanár mindössze a távolodó mozgásának és a vastag ruházatának köszönhetően nem szenvedett súlyos sérülést. 

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő, büntetett férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével, és felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.