Dollár
429,62 Ft
Euró
421,04 Ft
Font
476,35 Ft
Bitcoin
19,324 $

M7-es busztragédia: Hét nő és a sofőr életét vesztette, a busz pedig legutóbb márciusban volt műszaki vizsgálaton

Tûzoltók kiemelik az árokból a hajnalban balesetet szenvedett autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. MTI/Vasvári Tamás
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 16. - 18:02

A vasárnap hajnalban, az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon történt balesetben nyolcan vesztették életüket, hét nő és egy férfi, valamint nyolcan súlyosan és negyvenen könnyebben megsérültek.

“A balesetkor forgalomban lévő Mercedes busz 2013-as évjáratú, kifogástalan műszaki állapotú, és 2021. márciusában volt utoljára hatósági műszaki vizsgálaton. Folyamatosan karbantartott és ellenőrzött jármű volt, melyet lényegesen hosszabb utakra is igénybe vettek”

Soron kívül Muri Enikőnek annyit sem ér Hódi Pamela, mint egy üres szemeteszsák – közölte a Telexhez eljuttatott közleményében az utazást szervező Rolitúra.

Az utazásszervező Rolitúra a közleményben megerősítette a korábbi értesüléseket, melyek szerint az autóbuszt két gépkocsivezető váltva vezette, valamint egy idegenvezető kísérte a csoportot. A baleset idején vezető sofőr a hajnali 20 perces egészségügyi szünetet követően Balatonlellénél, a baleset előtt megközelítőleg 45 perccel kezdte meg vezetési idejét. A közleményben arra is kitértek, hogy a busz egy egynapos horvátországi útról érkezett volna vissza Magyarországra:

“Az utasokkal augusztus 13-án reggel 9-re érkeztek meg a horvátországi Krk-szigeten található népszerű nyaralóhelyre Baskára. A szigetről az egész napos strandolást és városnézést követően 22 óra körül indultak vissza Budapestre”.

A tragikus baleset után a sérülteket összesen négy kórházba szállították el a mentők, hétfőn 22-en már hazamehettek, de a súlyos sérüléseket szenvedett utasok még mindig kórházi ellátásra szorulnak. A Telex úgy értesült, a buszsofőrön kívül hét nő vesztette életét, melyet a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság megerősített, s azt írták: “a 2021. augusztus 15-én kora reggel történt közúti közlekedési balesetben 1 férfi és 7 nő vesztette életét. Az elhunytak mindannyian magyar állampolgárok”.