Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,07 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
456,75 Ft
Bitcoin
57,109 $

M2 chippel ellátott Mac minit és Pro Mac minit dobhat piacra az Apple

Ezen a héten mutatta be az Apple a Mac Studiót, ami némileg a Mac mini alapjaira épül, sokkal erősebb hardverrel, ám a jelek szerint az olcsóbb változat felújításáról sem feledkeztek meg.

Apple
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A 9to5Mac portál bennfentes iparági forrásokra hivatkozva osztotta meg a cupertinói techóriás terveit a közeljövőre nézve, melyek között szerepelnek a megfizethető árú, teljesítményben lekörözhetetlen kompakt számítógépek, a Mac mini készülékek újgenerációs verziói.

A J473 kódnevű Mac mini ugyanazt az M2 chipet kaphatja majd meg, melyet az Apple soron következő iPad táblagépeinek és MacBook Air, illetve 13 hüvelykes MacBook Pro laptopjainak belsejébe fognak szerelni. Soron kívül Belső vizsgálat indult Monoki Lehel és Sebők Vilmos viselkedése miatt a Liverpool győzelme után

A fejlesztők körében Staten néven futó M2 az A15 Bionic lapkakészletre épülhet, ami nem meglepő, hiszen az M1 is a 2020 októberében piacra dobott A14 Bionic SoC-k alapján készült – egyetlen különbség a GPU egység terén keresendő, a next-gen chip esetében ugyanis 10 grafikus mag integrálása várható.

A cupertinóiak állítólag azt tervezték, hogy a jelenleg kapható Mac minit felturbózzák a tavaly ősszel bemutatott M1 Pro és M1 Max lapkákkal, ám az ötletet végül elvetették, helyette előálltak a Mac Studióval.

Ennek ellenére mégis érkezhet egy combosabb kisgép, mégpedig a J474 kódnevű modell, ami M2 Pro chipet tartalmazhat – egy olyan lapkát, amely nyolc teljesítményorientált maggal, négy hatékonysági maggal, vagyis összesen 12 magos CPU-val rendelkezhet, szemben az M1 Pro 10 magos processzorával.

Arról egyelőre nem esett szó, pontosan mikor várható az új Mac minik debütálása, azonban a korábban megszokott ütemtervekből és menetrendekből ítélve valószínűsíthetően még az április és július közötti időszakban lehullhat a lepel a komputerekről.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Ismét probléma van az androidos Messengerrel, most a buborékok szálltak el

Sokan tapasztalják a Messenger problémáját, ami lehetetlenné teszi a chatfejek használatát Androidon.