Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Íme a bizonyíték, hogy az M1 Ultra képtelen legyőzni az RTX 3090-et

Habár az Apple korábban azt szemléltette, a nemrégiben bemutatott M1 Ultra chip könnyedén legyűri grafikus teljesítményben az Nvidia csúcskártyáját, a valóságban ennek éppen ellenkezője az igaz.

...svg content...Apple
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az M1 Ultra leleplezésekor a cupertinói techóriás közzétett egy táblázatot és egy grafikont, melyekből kiolvashattuk, az új lapka relatív teljesítményben felülmúlta a legerősebb dedikált GPU-t – mindezt anélkül tették, hogy részletezték volna, pontosan milyen teszteket futtattak le az eredmények eléréséhez.

A The Verge magazinnál úgy döntöttek, Geekbench 5 tesztek segítségével megmérettetik egymással az M1 Ultra chipet és az Nvidia RTX 3090 grafikus vezérlőt. Nem meglepő módon kiderült, az Nvidia chipje toronymagasan az élen zárt; a legújabb, több mint négyezer dolláros Mac Studio teljesítménye feleakkora sem volt, mint a zöldek kártyájáé. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

Az M1 Ultra egyébként kifinomult chipnek számít, és tényleg bámulatos, amit ki tudtak hozni belőle, ezért is vakarhatjuk a fejünket, az Apple-nél éppen mire gondoltak, amikor egy teljesen értelmetlen benchmarkra koncentráltak ahelyett, hogy a leendő vásárlók számára bemutatták volna a lapkában rejlő reális potenciált.

Mindenesetre így is sikertermék lehet az új chip, bár az Apple az M1 Ultrának jócskán meg is kéri az árát: a 20 magos CPU-val, 48 magos GPU-val és 32 magos Neural Engine-nel felszerelt Mac Studio 1 679 990 forintot kóstál.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.