Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,07 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
456,75 Ft
Bitcoin
57,109 $

Eszméletlen teljesítményre lesz képes az Apple M1 Ultra chip

A keddi show keretében bemutatott M1 Ultra a nemrégiben elvégzett benchmarkokon megközelítette az AMD Threadripper 3990X teljesítményét.

Apple
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Különleges benchmarkot osztott meg Twitterén Benchleaks, amely az Apple legújabb zászlóshajójának többmagos eredményét mutatja be a Geekbench 5 weboldalon, ahol elképesztő, 24 055 pontot ért el.

A teljesítmény olyannyira erősnek bizonyult, hogy az M1 Ultra majdnem beérte a 64 magos AMD Ryzen Threadripper 3990X processzort, mindössze néhány százalékponttal maradt el a világ egyik legbrutálisabb kialakítású CPU-jának pontszámától. Soron kívül Belső vizsgálat indult Monoki Lehel és Sebők Vilmos viselkedése miatt a Liverpool győzelme után

Az M1 Ultra esetében 20 magot építettek a lapkakészletbe, amelyek közül 16 mag a nagy teljesítményre összpontosít, míg a fennmaradó négy modul hatékonysági magként üzemel. Mindeközben a GPU-magok száma 64 magra emelkedett, a chip pedig akár 128 GB RAM memóriát támogat, mégpedig egészen lenyűgöző, 800 Gbps sebesség mellett.

Azért is káprázatos a next-gen Apple-chip teljesítménye, mert a Threadripper 3990X-hez képest csak 20 maggal rendelkezik, nem mellesleg a kiváló produktivitást mindössze 60 wattos meghirdetett energiafogyasztással kínálja.

Hozzá kell azonban tenni azt is, hogy bár ezek a számok valóban szemkápráztatóak, csupán egy benchmarkról van szó – mindezeknél sokkal fontosabb, mit tud majd éles helyzetben, valós körülmények között a chip.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Ismét probléma van az androidos Messengerrel, most a buborékok szálltak el

Sokan tapasztalják a Messenger problémáját, ami lehetetlenné teszi a chatfejek használatát Androidon.