Videón az M1-esen történt súlyos autóbaleset

Fotó: Instagram/Magyar Közút Nonprofit Zrt.
not image

Takács Petra

2022. január 28. - 09:44

Megjelentek az első felvételek az M1-es autópályán történt súlyos autóbalesetről, ami figyelmetlenségből történt.

A felvételeket a Magyar Közút tette elérhetővé, benne többek között azzal a jelenettel is, ahogy rövid időn belül megérkezik a mentőhelikopter és landol. A tapasztalt pilóta rendkívül gyorsan és precízen rakta le a gépet a pályára, hogy minél hamarabb elszállíthassák a sérültet.

A baleset okozója egy román állampolgárságú sofőr volt, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Hirtelen szúrta be a járművet a kamion elé, majd egy láncreakció részeként a másodperc tört része alatt megtörtént a baleset.

„Szerda kora délután az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a bicskei mérnökségünk szakemberei szalagkorlát javítási munkákat végeztek. A forgalomfigyelő kameránk felvételein is jól látható, hogy számos előjelző járművet használtunk a terelés előtt, ennek megfelelően szépen sorolgattak be az autósok.” – olvasható a videó leírásában.

„Egy ponyvás kisteherautó sofőrje is megpróbált az elfogyó sávból bemenni a külsőbe. Viszont csak akkor kezdett el indexelni, amikor már átment a felezővonalon és hirtelen beszúrta a járművét egy kamion elé.”

Megverték, fogva tartották és autója eladására kényszerítették a Pest megyei férfit

„Ugyanakkor az előtte haladó járművek hirtelen fékezni kezdtek, így neki is erőteljesen lassítania kellett, próbálta elkerülni az ütközést, ezért a leállósáv felé húzta a kormányt, ott viszont majdnem nekiment a vadonatúj előjelző berendezéseinknek.”

„A mögötte haladó kamion, ami elé bevágott, szintén nem nagyon tudott már megállni, hiszen féktávon belül vágódott be elé a sofőr, ezért próbálta megoldani a helyzetet és a belső sáv felé menekült, de így is nekiütközött a kisteherautónak. A ponyvás autó román állampolgárságú sofőrje súlyosan megsérült, hozzá rövid időn belül mentőhelikopter érkezett.”

„A hasonló esetek elkerülése érdekében kérjük, hogy az előjelzéseknek megfelelő, időben próbáljatok besorolni a terelések kezdete előtt, ha figyelünk, erre bőven van idő. Alkalmazzuk a zipzár elvet, segítsük az autósok besorolását, tartsunk megfelelő követési távolságot, ha bármilyen nem várt szituáció adódna‼️ Biztonságunk egymás kezében van!”