Az orosz erők szemmel láthatóan az ukrán infrastruktúrát célozzák, a vasúthálózat azonban még mindig tartja magát

Vonat halad el egy rakétatámadásban megrongálódott épület elõtt a nyugat-ukrajnai Lvivben 2022. április 18-án. MTI/AP/Philip Crowther
not image

Borbély Fanni

2022. május 8. - 05:20

Újabb orosz csapások érték az ukrán vasutat, azonban a károk ellenére a hálózat még mindig működőképes.

Lviv külvárosában szerda reggel nagy erőkkel oltották az orosz csapás nyomán kialakult tüzet, ám még órákkal a sikeres oltási munkálatok után is érezni lehetett a levegőben az égett drótok és a gumi szagát.

Egy nyomozócsoport összegyűjtötte az előző este becsapódott orosz rakéta maradványait, melyek most bizonyítékul szolgálnak arra vonatkozóan, hogy az oroszok valóban szisztematikusan próbálják megsemmisíteni a kulcsfontosságú ukrán infrastruktúrát.

A Lviv külvárosában található vasúti erőmű, melyet kedd este orosz rakétacsapás ért egyike azon hat közép- és nyugat-ukrajnai vasúti létesítménynek, melyeket azon a keddi estén az orosz erők célba vettek.

Olekszandr Kamysin, az Ukrán Vasutak elnöke megosztotta, az összehangolt orosz csapások nyomán a régió bizonyos részein egy rövid időre kiesett az áramszolgáltatás, emiatt pedig több mint 40 vonat esetében történtek jelentős késések.

Szerhij Kiral lvivi alpolgármester a CNN-nek adott interjújában megosztotta, sajnos a szivattyúkkal is probléma van, melyek a város vízellátását biztosítják, ennek okán pedig kénytelenek voltak vészhelyzeti megoldásokhoz folyamodni annak érdekében, hogy az újabb és újabb orosz csapások alatt is zavartalan maradjon a vízellátás.