Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,91 Ft
Euró
395,73 Ft
Font
468,43 Ft
Bitcoin
66,016 $

A magyarok körében újra népszerűek a luxusnyaralások, főleg a hajós utak

A Covid után újra nő az érdeklődés a magasabb árkategóriás utazások iránt, különösen a hajós utak felé.

...svg content...Fotó: Unsplash
Külföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hajós utazások mindig is népszerűek voltak, de úgy tűnik, most a korábbi évekhez hasonló érdeklődés mutatkozik meg, s ez különösen igaz a luxusutak esetében. Mint kiderült, a mediterrán térség most a legkeresettebb, de a karibi-térség, a norvég-fjordok, Izland és Alaszka is népszerű célpontok. A hajóutak ára 1,5-2 millió forint között mozog fejenként, de a nagyobb kabinok iránti igény esetén ez az összeg magasabb is lehet. Ugyanakkor tény, hogy a távoli desztinációk, mint például a Maldív-szigetek, Bali, vagy Kuba is folyamatosan vonzzák az utazókat.

Kubában például 35 ötcsillagos szálloda épült, és a hajóutak költsége 1-1,5 millió forint körül alakul személyenként, a repülőjegy ára pedig meghaladja az 500 ezer forintot. Az Egyesült Államokból induló hajóutak azonban jelentősen olcsóbbak lehetnek – szemlézte a frisshirek.hu a Portfolio cikkét. Mint írják, a luxusutazások terén nincsenek határok, a „szuperluxus” kategória expedíciós hajóutakat kínál, kisebb, 100-600 fős hajókkal, 6 csillagos ellátással. Az utasok számára akár saját pincér vagy komornyik-szolgáltatás is biztosított lehet. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Egy antarktiszi hajóút költsége például minimum 5 millió forint, ha két fő szeretne elutazni, de különleges szolgáltatások igénybevétele esetén az ár akár a 10 millió forintot is elérheti. A cikkben arra is kitérnek: idén már új desztinációk is elérhetőek, mint például Madagaszkár, de a Seychelles-szigetek, Marokkó és Dél-Afrika szintén népszerű célpontok maradtak. Egy kéthetes Japán körutazás ára két főre 3 millió 400 ezer forint körül alakul – teszik hozzá. Szeszler Szilvia, utazási szakember szerint a Karibi-térség hajóútjai költségei tervezhetőek.

Azonban a helyi körülmények miatt a szolgáltatások minősége változó lehet. Hargitai Éva, a Tensi Holiday értékesítési vezetője pedig azt fűzte hozzá a témához, hogy Kubában a külföldi termékekhez nehéz hozzájutni, és a helyi dolgozók nem mindig tűnnek motiváltnak. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy utazási szakértők összefoglalták, mivel tudunk sok pénzt megspórolni a nyaralásra: fontos, hogy kezdjük el időben, minél hamarabb megtervezni az utazást, mert így lesz időnk kivárni a legjobb ajánlatokat is.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy egy utazási szakértő elárulta, mi az öt legrosszabb dolog, amivel egy vendég bosszantani tudja a másikat, de még akár a személyzetet is. Ezáltal pedig nehézséget okozhat a dolgozóknak, vagy rémálommá teheti a többi vendég nyaralását, jobb hát odafigyelni néhány dologra, hogy mindenki számára gondtalan és nyugalmas legyen a pihenés. Mindemellett arról is hír érkezett, hogy egy népszerű alpesi faluban fontolgatják a belépődíj bevezetését, bár ez nem vonatkozna mindenkire.