Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,76 Ft
Euró
393,83 Ft
Font
460,29 Ft
Bitcoin
62,554 $

Lukasenko: először Fehéroroszországba próbáltak menekülni a terroristák

A fehérorosz elnök közlése szerint a moszkvai terrortámadás fegyveresei először Fehéroroszországba próbáltak menekülni.

Fotó: MTI/EPA/AFP pool/Olga Malceva
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A fehérorosz elnök megosztotta, a múlt pénteki Moszkva melletti terrortámadás elkövetésével gyanúsított férfiak először Fehéroroszországba próbáltak menekülni. A fehérorosz állami Belta hírügynökség szerint Lukasenko kijelentette, hogy országa a lövöldözős mészárlás után megerősítette a biztonsági intézkedéseket az Oroszországgal közös határon, ami azt jelenti, hogy a támadók „megértették, hogy lehetetlen Belaruszba belépni”.

Közlése szerint megváltoztatták terveiket, és „megfordultak, és az ukrán-orosz határszakaszra mentek”. Noha az Iszlám Állam afganisztáni szárnya, az ISIS-K vállalta magára a támadást, Vlagyimir Putyin több megszólalásában is Ukrajnát vádolta a támadással, állítva, hogy a terroristákat Ukrajnába menekülés közben fogták el. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

A Sky News jelentése szerint kedden az orosz FSZB vezetője még azt is felvetette, hogy Egyesült Államok és az Egyesült Királyság is érintett lehetett a terrortámadásban.

Csak a jövő évtől jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig, ám mint kiderült, erre csak 2025-től nyílik lehetőség.