Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Lukasenka szerint a Lengyel-Litván Fejedelemség van újraalakulóban, aminek Ukrajna az áldozata

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök sajtótájékoztatót tart az osztroveci atomerõmûnél 2020. november 7-én, az erõmû elindulásának napján. Fehéroroszország elsõ atomerõmûve az ország villamosenergia-szükségletének harmadát biztosítja majd a tervek szerint, így kisebb energiaimportra szorul és kevésbé függ majd más államoktól. Az osztroveci beruházás ellen az Európai Unió is régóta tiltakozik - elsõsorban az erõmû építésével kapcsolatban kiderült biztonsági aggályokra és kockázatokra hivatkozva. A környezõ országok - fõként a Baltikum - két hónapja már hivatalosan is jelezték, hogy az osztroveci atomerõmû bekapcsolása esetén nem vesznek át áramot Fehéroroszországtól. MTI/EPA/BELTA/Makszim Gucsek
not image

Nagy Noel

2022. szeptember 4. - 09:37

Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke gyakran nyúl vissza olyan történelmi eseményekhez, amelyek traumatizálták a belorusz népet.

Most is így tett az orosz-ukrán háborút illetően, amelynek kapcsán kijelentette, hogy az ukránoknak nem ellenük, hanem mellettük kellene harcolnia és az egész, ami történik, valójában a lengyelek és a Nyugat hibája.

Soron kívül Legjobb barátja behívása miatt nyitott tüzet egy toborzótisztre egy férfi Szibériában

Ki áll emögött ismételten? Ugyanazok a lengyel elitek és 55 ország mögöttük. Kiaknázzák a helyzetet, hogy létrehozzák az új lengyel-litván nemzetközösséget. Már legalizáltak bizonyos előjogokat Ukrajnában. Már korábban is beszéltem erről”

„Attól tartok, hogy az ukránoknak fel kell hagynia a vérontással az oroszok ellen azonnal és meg kell kérnie minket, hogy védjük meg őket a lengyelesítéstől, a Lengyelország területéről történő keleti előrenyomulástól, Ukrajna feldarabolásától”

Lukasenka szerint az egész káosz mögött Lengyelország áll, amelynek célja, hogy bekebelezze Ukrajna nyugati részét – idézte a Belta. A belorusz elnök szerint ehhez bármit felhasználnak, akár menekültválságokat is:

„Ukrajna viszont a mélybe zuhan, az ukrán nemzetet megrabolják. Minden ismétlődik. Fehéroroszországot megfosztották több vonatnyi marhától, gabonától és fától az első világháború idején. Most pedig megfosztják Ukrajnát a fekete talajtól, a gabonától és más erőforrásoktól”

Hova viszik ezeket az erőforrásokat. Hogy megetessék szegény Afrikát, ahogy a tömegmédiában írják? Nem, mindent a gazdag Európának visznek”