Löw talán ezzel az érdekes taktikával akarja megverni a magyar válogatottat szerda este

Fotó: Twitter/MLSZ
not image

Hujber Dávid

2021. június 22. - 20:40

Joachim Löw finoman szólva sem veszi félvállról a mindent eldöntő találkozót, ami akár a kiesésükbe is kerülhet az Európa-bajnokságon.

Azzal, hogy a magyar válogatott kiharcolt egy döntetlent a nagy esélyesnek tartott francia válogatott ellen szombat délután a nagy hőségben, miközben a németek magabiztosan legyőzték a portugálokat, még semmi sem dőlt el.

A négy csapat közül bármelyik kieshet, és hiába van csak egy pontunk, minden esélyünk megvan arra, hogy ott legyünk a következő körben „nevető másodikként”, amihez a franciák segítsége is kellene, akik nem vehetnek vissza Portugália ellen, mert szintén kieshetnek.

Marco Rossi, a magyarok szövetségi kapitánya is egy érdekes mérkőzésre számít, de szerinte nem támadhatnak végig, mert azzal rendesen megszórnák őket a németek. A másik oldalon Joachim Löw sem akarja elsietni a dolgot, és egy érdekes taktikai elemmel élne.

Löw úgy gondolja, hogy talán ki kellene fárasztaniuk a magyar válogatottat, és a játék utolsó felében csapnának le. Valószínűleg két egymástól eltérő taktikát fogunk látni, kérdés hogy melyik érvényesül jobban.

„A magyarok az utóbbi években rengeteget fejlődtek. Folyamatosan magas szinten játszanak, veszélyesek lehetnek ránk. A franciák és a portugálok is kemény meccset játszottak velük. Talán ki kell fárasztani őket, és 60-65 perc után jöhet el a mi időnk.” – idézte a németek edzőjét az MLSZ.