Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,964 $

Tizenkét rokonát ölte meg egy 30 éves férfi Iránban

Az incidens következtében a férfi apja és testvére is elhunyt.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Közel-Kelet

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy 30 éves férfi 12 rokonát ölte meg szombaton Iránban – közölte a Reuters a helyi médiára hivatkozva. Mint írják, a gyilkosság Kerman tartományban, egy távoli faluban történt: egy családi vita miatt egy Kalasnyikov fegyverrel kezdett lövöldözni a támadó, amelynek következtében többek között az apja és a testvére is életét vesztette.

A cikk szerint ilyen jellegű incidensek ritkán fordulnak elő Iránban, ahol kizárólag a vadászpuska birtoklása engedélyezett az emberek számára. Megjegyzik, két évvel ezelőtt egy nyugat-iráni állami intézmény elbocsátott dolgozója három embert agyonlőtt, s öt másikat megsebesített, mielőtt önmagával is végzett volna. Soron kívül Illegális gyógyszerszállítmányt kapcsoltak le Békésben

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a félhivatalos iráni Taszním hírügynökség a gárda parancsnokának, Hosszein Szalaminak a közlésére hivatkozva közölte hétfő este, miszerint az iráni Forradalmi Gárda sikeresen tesztelt egy új, közepes hatótávolságú rakétát, amelyet egy hadihajóról lőttek ki. Ám a hajóról és a rakéta típusáról nem árultak el további részleteket.

A gázai háború októberi kitörése óta Irán – amely többször hangoztatta a palesztinok iránti szolidaritását – a szokásosnál több alkalommal tartott bemutatót hadi kapacitásaiból. Szalami múlt hónap végén Washingtont is bírálta és kijelentette: következményei lesznek annak, ha az USA megtorló csapást hajt végre Irán ellen a vasárnapi jordániai támadás miatt.

„Semmiféle fenyegetést nem fogunk válasz nélkül hagyni. Irán nem akar háborút, de nem is riad meg tőle” – szögezte le a parancsnok. A térségben a feszültség azt követően újult ki, hogy vélhetően egy Irán által támogatott iraki síita milíciához tartozó egységek dróntámadást intéztek egy Jordániában lévő amerikai katonai bázis ellen.

Komoly biztonsági hiba van több számítógépben, ami a hackereknek kedvez  

Még aggasztóbb, hogy a szóban forgó hiba javítását bizonyos hardverek sosem fogják megkapni, mivel többségük hivatalos támogatási ciklusa már véget ért.