Clouds
21 Budapest
Dollár
353,06 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
434,46 Ft
Bitcoin
27,590 $

Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Torrance, 2023. január 23. Bûnügyi helyszínelõ fotózza a holdújévi tömegggyilkos holttestét egy furgonban a kaliforniai Torrance-ben 2023. január 22-én, a támadás másnapján. A felfegyverzett férfi tíz embert agyonlõtt, és tízet megsebesített a holdújévi fesztiválon a közeli Monterey Park város Star Dance Studio táncklubjánál, majd a szomszédos Alhambra városában is bement egy szórakozóhelyre, de ott a vendégek el tudták tõle venni a fegyvert. A 72 éves Huu Can Tranként azonosított elkövetõ ekkor elmenekült a furgonnal, amelyben késõbb végzett magával. A támadás indítéka tisztázatlan. MTI/AP/Damian Dovarganes
Észak-Amerika
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Helyi idő szerint szombat reggel lövöldözés volt Los Angelesben, melyben legalább hárman vesztették életüket, számolt be a városi rendőrkapitányság.

Előzmény:

 

Legalább három ember meghalt és négy megsérült Los Angelesben, helyi idő szerint szombat hajnalban egy lövöldözés során, számolt be az AP hírügynökség. Ez már a hatodik olyan eset volt Kaliforniában január folyamán, ahol több halálos áldozat is van.

A Los Angeles-i Rendőrkapitányságtól Frank Preciado őrmester számolt be arról, hogy az eset hajnali fél háromkor történt Beverly Crestben, a város egyik előkelőbb negyedében. Legalább hét embert lőttek meg, négyen közülük az utcán álltak, a három halálos áldozat egy járműben ült.

Az áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, a négy sérültet válságos állapotban szállították kórházba. Preciado elmondása szerint nincs információ egyelőre arról, mi vezetett a lövöldözéshez, valamint, hogy az elkövető vagy elkövetők őrizetbe lettek-e véve.

A szombati lövöldözés egy héttel azután történt, hogy Los Angeles egyik külvárosában egy táncklubban egy fegyveres legalább 11 embert megölt, további kilencet pedig megsebesített. Ezután pár nappal két Half Moon Bay-i farmon történt tömeggyilkosság, ott hét ember halt meg és egy megsebesült.