Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

A fél világgal a Loch Ness-i szörnyet kerestetik, a NASA-t is be akarják vonni

Ügyes marketingesük van, az egyszer már biztos. Új módszerekkel tartják életben a tó legendáját.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Epic

Bense Róbert

Szerkesztő

Csaknem másfél évezrede említették meg először a tóban élő szörnyet, azonban csak 1934-ban kapták fel igazán a történetét, miután állítólag észlelték a hatalmas élőlényt Skócia második legnagyobb tavában.

A legújabb kutatások során víz alatti zajokat rögzítettek a kutatók, akik közül többen állítják, hogy valami van ott, amiről nem tudnak. Ezen felbuzdulva a Loch Ness Centre önkénteseket kezdett toborozni, hogy folyamatosan rögzítsék a felszíni történéseket, emellett webkamerákat is szolgálatba állítottak, úgyhogy online is lehet pásztázni a vizet. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Így mostanra egy kisebb tömeg keresi Nessie-t, és mindenki azon van, hogy Sir Edward Mountain észlelésének 90. évfordulójára, azaz május végére új bizonyítékokat – és persze még több látogatót tudjanak felmutatni.

Az elmúlt kilenc évtized alatt mintegy 1156 észlelést regisztráltak, de hitelt érdemlő fotó vagy videó még mindig nem került elő az állítólagos szörnyről, ezért Aimee Todd, a Loch Ness Centre marketingese azt is elárulta, hogy már a NASA-t is megkeresték, hátha tudnak nekik segíteni – írja az Independent.

Paul Nixon, a Loch Ness Centre igazgatója hozzátette, hogy tavaly indították az eddigi legkiterjedtebb kutatóexpedíciót, melynek résztvevői az USA-ból, Kanadából, Franciaországból, Olaszországból és Japánból érkeztek. Nixon szerint bár akkor nem jártak sikerrel, továbbra is eltökéltek, hogy megtalálják Nessie-t.