Dollár
429,28 Ft
Euró
425,17 Ft
Font
486,38 Ft
Bitcoin
20,069 $

LMP: a kormány mihamarabb dolgozzon ki egy tervet az önkormányzatok számára a rezsiköltségek kigazdálkodására

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. szeptember 4. - 20:43

Az LMP rámutatott, jelenleg a legtöbb magyar település nem tudja, hogyan tartja nyitva a márciusig tartó krízisidőszakban szociális intézményeit.

Az önkormányzatok intézményeik nyitvatartásában érdekeltek, ezért azt várják a kormánytól, hogy minél hamarabb dolgozzon ki intézkedési tervet azoknak az önkormányzatoknak, amelyek nem tudják megoldani a rezsiköltségek kigazdálkodását – mondta Érd alpolgármestere, az LMP országos elnökségének tagja vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Soron kívül Hatalmas bejelentés: Schobert Lara csatlakozik a Sztárban Sztár leszek! csapatához

Tetlák Örs sürgette, hogy ezen felül nyújtson a kormány azonnali és lehetőség szerint teljes kompenzációt a megemelkedett rezsiköltségekre, a települések méretétől és vezetőik pártállásától függetlenül.

Mindezek mellett az LMP azt kéri a kormánytól, hogy indítson azonnal országos és szociális alapon nyugvó épületszigetelési, épületkorszerűsítési programot. Ugyanis ha a kormányzat ebben a helyzetben magára hagyja az önkormányzatokat, újra nemcsak az ellenzéki településvezetőket, hanem a magyar lakosságot, a magyar családokat fogja büntetni – jelentette ki az ellenzéki politikus.

Tetlák Örs szerint ezekre a lépésekre azért van szükség, mert jelenleg a legtöbb magyar település nem tudja, hogyan tartja nyitva a márciusig tartó krízisidőszakban szociális intézményeit, például az idősotthonokat vagy a hajléktalanellátást nyújtó intézményeket, valamint az óvodákat, bölcsődéket.

Példaként említette, hogy Érden két intézmény – egy szociális központ és az érdi szakrendelő – “elszállt” rezsiárai csődbe juttathatják a 75 ezres lakosú megyei jogú várost az agglomerációban. Az LMP országos elnökségének tagja drámainak, kilátástalannak nevezte a helyzetet.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.