Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

A Liverpool és a Chelsea sem a pénzdíj miatt hajt a Ligakupa-győzelemre

Az FA-kupáért hússzor többet kap a végső győztes.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Ötezer font, vagyis nagyjából 2,25 millió forint – ennyit kap az a csapat, amelyik az első fordulóban továbbjut a Ligakupában. Nem véletlen, hogy a nagy klubok csak később kapcsolódnak be a sorozatba, és a fontossági sorrendet nézve az utolsó helyre teszik a megmérettetést.

A második fordulótól egészen az elődöntőig hétezer fontra nő a díjazás, utóbbinál már 25 ezer fontra növekszik az összeg. A hozzávetőlegesen 11,25 millió forint azonban még mindig csak aprópénznek számít egy nagy klub költségvetését nézve – írta meg a Sportbible. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

A fináléban aztán a győztes százezer fontot, vagyis 45 millió forintnak megfelelő fontot kap, a másik döntős pedig feleennyivel kénytelen beérni. Így aztán jogosnak tűnik a kérdés, hogy miért éri meg a sorozatban való részvétel a nevesebb csapatoknak?

A 2022-es fináléhoz hasonlóan idén is a Chelsea és a Liverpool csap össze a Wembleyben. Ha a Kékek szempontjából nézzük, a bajnokságban csak szenvedő csapat edzőjének, Mauricio Pochettinonak létfontosságú egy trófea felmutatása, ha már óriási pénzekből erősítettek a nyáron.

Szintén nem utolsó szempont, hogy a Chelsea győzelme esetén jövőre az Európa-ligában indulhatna – ennél nagyobb esélye nem lesz a londoniaknak arra, hogy jövőre megmutassák magukat a nemzetközi kupaporondon. A Liverpool oldaláról nézve is van tétje a vasárnapi döntőnek, hiszen a nyáron elköszönő Jürgen Klopp búcsúját szeretnék minél fényesebbé tenni.

Bárhogy is alakul, vasárnap magyar idő szerint délután 16 órától ismét megmérkőzik egymással a Chelsea és a Liverpool, amely legutóbb néhány hete találkozott. Akkor Jürgen Klopp csapata magabiztosan győzött, fejesgóljával pedig Szoboszlai Dominik is kivette a részét a 4-1-es diadalból. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a magyar játékos ott lesz-e a Wembleyben, ugyanis elhúzódó sérüléssel küzd, melyről épp a napokban tett említést a Liverpool edzője.