Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,82 Ft
Euró
395,65 Ft
Font
468,49 Ft
Bitcoin
66,557 $

Lipcsei Péter szerint ilyen edző kell a Fradinak

Lipcsei Péter, a Fradi pályára lépési csúcstartója elárulta, szerinte milyen karakterű edzőre van szüksége a Ferencvárosnak.

...svg content...Fotó: MTI/Purger Tamás
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

Lipcsei Péter napjainkban a másodosztályban szereplő Soroksár trénere, azonban a klub pályára lépési csúcstartójaként a Ferencváros történelmének megkerülhetetlen alakja. Bár nem a Népligetben dolgozik, így is szoros kötelék fűzi szeretett csapatához, amelynek fiókcsapatát 2017 óta irányítja. Most sok más mellett elmondta véleményét a mögöttünk hagyott szezonról, a Ferencváros helyzetéről, és arról is, miként viseli, hogy nem hívják, amikor a Fradi edzőt keres. Az Origo megjegyzi: az 52 éves tréner becsülettel végzi a dolgát, igyekszik a maximumot kihozni a soroksári lehetőségekből. Évek óta azon fáradozik, hogy felépítse, esetleg megmentse a tehetségeket a Ferencvárosnak, nagy eredményekről azonban nem álmodhat: a Soroksár amolyan nevelőklubként funkcionál az NB II-ben.

Ám elmondása szerint ennek ellenére sem feltétlenül vágyódik el. „Korábban voltak beszélgetések, de semmi konkrét vagy komoly ajánlat nem volt, nem jutottunk el odáig, hogy anyagiakról vagy további feltételekről beszélgessünk. Idővel szívesen kipróbálnám magam máshol is, de nem minden áron. Látom, hogy az NB II-ben folyamatosan rugdossák ki az edzőket, nem szívesen kerülnék olyan helyzetbe, hogy néhány vereség után már inog alattam a kispad. Soroksáron más a helyzet, ahogy mondtam, mások a célok is, nálunk a gyerekek fejlődése az elsődleges szempont” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A négyszeres magyar bajnok és hatszoros Magyar Kupa-győztes korábbi focistával kapcsolatban természetesen megkerülhetetlen kérdés a Ferencváros aktuális helyzete, jelen pillanatban az együttes edzőkérdése. A klublegenda neve ugyan ahogy korábban, úgy ezúttal sem merült fel lehetséges megoldásként, ám Lipcsei Péter a lapnak elmondta, milyen típusú edzőt tudna elképzelni szeretett csapata élén. „Ez nehéz kérdés, bárki is lesz a következő, mindenekelőtt az egókat kell jól kezelnie. Hosszú a keret, ha valaki nem játszik, vagy nem kerettag, már sértődések lehetnek, ezt kell valahogy kézben tartania a leendő edzőnek”.

„Én ilyen helyzetben nem voltam még, de tudom, milyen az, amikor keretet kell hirdetni. Az mindig nehéz. Szerintem egy Szergej Rebrovhoz hasonló karakter kell a Ferencváros élére, aki kemény, nem bratyizik a játékosokkal, emellett pedig a szakma is a kisujjában van” – tette hozzá Lipcsei Péter. Mint arról már korábban beszámoltunk, a Ferencváros is elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról, aki a Szpartak Moszkva edzője lett. Majd később arról érkezett hír, milyen edzőt keres a Ferencváros Sztankovics helyére, akinek hirtelen távozása miatt a klub nehezebb helyzetbe került. Ugyanakkor tény, hogy van kikből meríteniük, és lehetséges, hogy egy sokkal nagyobb név ül majd a kispadon.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.