Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,68 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,22 Ft
Bitcoin
63,931 $

Kiderült az igazság Messi és Maradona kapcsolatáról

Az argentin legenda, Lionel Messi szerdán betekintést nyújtott a visszavonulásával kapcsolatos terveibe.

...svg content...Fotó: EPA/TRENT SPRAGUE
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Barcelona és az argentin válogatott ikonja – aki ebben a hónapban tölti be 37. életévét -, már minden jelentős trófeát megnyert pályafutása során, így nem meglepő, hogy jövőbeli terveit régóta találgatások övezik.

Sokan úgy vélik, hogy az Inter Miamiba való szerződése már pályafutása végének kezdetét jelenti, így a szurkolók szép lassan elkezdtek felkészülni a Messi nélküli időszakra, és annak a játékosnak a búcsújára, akit sokan a futballtörténelem legnagyobb alakjának tartanak. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Messi azonban továbbra is teljes mértékben elkötelezett az argentin válogatott iránt, és készen áll arra, hogy az elkövetkező hetekben a Copa Américán vezesse a csapatot, noha az továbbra is kérdéses, hogy mindezt a következő világbajnokságon is megteszi-e még. Míg a válogatottbeli szereplése viszonylag kiszámítható, addig a klubfutball kapcsán nagyrészt ismeretlen volt, hogy a nyolcszoros aranylabdás milyen tervekkel rendelkezik a jövőre nézve.

Éppen ezért a szurkolók világszerte érdeklődéssel fogadták a hírt, miszerint Messi szerdán jelentős betekintést engedett a jövőjébe. Az ESPN Argentínának adott interjújában, ugyanis kijelentette: „Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy az Inter Miami lesz az utolsó klubom.”

Messi és Maradona valódi kapcsolata

Mindez persze nem jelenti azt, hogy teljesen kizárt, hogy az argentin klasszis és másik csapat mezét is magára öltse, mindenesetre azt jól jelzi, hogy már aktívan fontolgatja a klubfutballtól való visszavonulást, ami adott esetben a nemzeti csapatban való szereplésének időszakára is hatással lehet majd.

Messi arról is beszélt az interjúja során, mit gondol Mbappé megjegyzéséről, aki az Európa-bajnokságot hasonlította össze a világbajnoksággal. „Nos, mindenki a saját sorozatát részesíti előnyben. Nyilvánvalóan az Európa-bajnokság nagyon fontos, és ott vannak a legjobb csapatok, ugyanakkor nincsenek közöttük a háromszoros bajnok Argentína, az ötszörös bajnok Brazília és a kétszeres győztes Uruguay.”

„Sok világbajnokról beszélünk, ami azt mondatja velünk, hogy ez a legkeményebb torna. A legjobb csapatok játszanak a világbajnokságon, amin általában az összes világbajnok szerepel. Megvan az oka annak, hogy mindenki bajnok akar lenni.” – tette egyértelművé a legenda, aki szomorú, hogy Maradona nem élhette meg a 2022-es világbajnoki sikerüket.

„Nyilvánvalóan szomorú voltam, hogy nem élhette meg azt, amit mi, mert tudom, hogy mit érzett a válogatott iránt, és azt akarta, hogy Argentína újra világbajnoki címet nyerjen. Volt egy közös világbajnokságunk, ami az eredménytől eltekintve is lenyűgöző élmény volt, megélve együtt a mindennapokat, és annyira boldog volt, látni lehetett, hogy élvezi a menedzseri szerepét.”

„Igyekszem emlékezni az együtt töltött szép időkre. Tudom, hogy nagyon szeretett engem, és én is szerettem őt, annak ellenére, amit a médiában mondtak. A valóság az, hogy nagyon szerettük egymást, és amióta megismertem, mindig támogatott, a legjobbat akarta nekem. Kár, hogy nem élhette meg úgy, mint az ország többi része.”

Megágyaztak a demokraták Biden visszalépésének?

Az Egyesült Államok Demokrata Pártja váratlan lépésre szánta el magát Joe Biden hivatalos elnökjelölti státuszával kapcsolatban.