Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

Messi reagált a hongkongi szurkolók füttykoncertjére

Az Inter Miami sztárja, Lionel Messi elmondta, hogy sokkal jobban érzi magát, mint néhány nappal ezelőtt, és reméli, hogy ezúttal már pályára léphet a szerdai, Vissel Kobe elleni barátságos mérkőzésen.

Fotó: EPA/FRANCK ROBICHON
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Az argentin legenda, aki tavaly nyáron csatlakozott az MLS-klubhoz a Paris Saint-Germaintől, vasárnap combizomsérülés miatt nem szerepelt az Inter Miami 4-1-es győzelmével záruló hongkongi mérkőzésen. Távolléte miatt a hongkongi stadion közel 40 ezer fős közönsége kifütyülte és kigúnyolta őt, noha ezen füttyök egy része vélhetően a szervezőknek is szólt.

A hongkongi kormány közölte, hogy a mérkőzést szervező Tatler Asia a rendezvény finanszírozásának csökkentésére számíthat, mivel magyarázattal tartoztak a szurkolóknak Messi távolmaradása miatt. A szervezők ugyanakkor közölték, hogy a kezdés előtt semmilyen információval nem rendelkeztek Messi vagy a mérkőzést térdsérüléssel szintén kihagyó Suarez távolmaradásáról. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Messi, aki 2022-ben világbajnoki győzelemre vezette Argentínát, elnézést kért, amiért csalódást okozott, és elmondta, ő játszani szeretett volna, ám végül követnie kellett a klub orvosi stábjának tanácsát. „Megértem, hogy az emberek nagyon várták, hogy pályára lépjek, és remélem, hogy lesz még lehetőségem Hongkongban játszani. Az igazság az, hogy a fájdalomérzet még ott volt, és nagyon nehéz lett volna játszanom”, mondta a 36 éves játékos kedden egy tokiói szállodában tartott sajtótájékoztatón, amelyről a Reuters számolt be.

Messi elmondta, hogy a sérülést az Inter Miami első mérkőzésén, a szaúdi Pro Ligát vezető Al-Hilal elleni 4-3-as vereség alkalmával szerezte. Ezt követően néhány nappal később az Al Nassr ellen mindössze néhány percet játszott, mielőtt Hongkongba utazott volna. „A Vissel Kobe elleni mérkőzésem attól függ, hogyan alakul a mai edzés. Még nem tudjuk, hogy képes leszek-e a játékra vagy sem, de sokkal jobban érzem magam, mint néhány nappal ezelőtt, és nagyon szeretném, ha játszhatnék”, mondta.

Messi némiképp kellemetlenül érezhette magát, ugyanis egyedül kellett beszélnie a sajtótájékoztatón, miután az Inter Miami társtulajdonosa, David Beckham, Tata Martino edző és csapattársai, Sergio Busquets, Jordi Alba és Luis Suárez megjelenését is az utolsó pillanatban mondták le. Az Inter Miami február 15-én játssza utolsó tengerentúli felkészülési tesztjét a DRV PNK Stadionban a Newell’s Old Boys, Messi fiatalkori klubja ellen Argentínában.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.