Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Lewis Hamilton az emberi jogokkal kapcsolatban szólalt fel a Bahreini Nagydíj előtt

Hamilton álláspontja kissé kényelmetlen helyzetbe hozhatja a Forma-1 vezetőit, miután úgy fogalmazott, „sokat beszélgettem az emberi jogi szakértőkkel”.

...svg content...Fotó: F1
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Lewis Hamilton kijelentette, hogy a Forma-1 már nem hagyhatja figyelmen kívül az emberi jogi kérdéseket az általa látogatott országokban, így a sport vezérigazgatója, Stefano Domenicali kényelmetlen helyzetbe kerülhet, miután elutasította az állítólagos emberi jogi visszaélésekkel kapcsolatos független vizsgálat megindítására irányuló felhívásokat a Bahreini Nagydíj kapcsán.

Az F1-es világbajnok a szezonnyitó verseny előtt beszélt Bahreinben, és egyértelműen ugyanaz az álláspontja, mint tavaly: „Vannak kérdések a világ minden táján, de nem gondolom, hogy az a jó gyakorlat, hogy ellátogatunk ezekbe az országokba, figyelmen kívül hagyjuk az ott zajló eseményeket, jól érezzük magunkat, majd távozunk” – mondta Hamilton, akiről kiderült, hogy annyira komolyan veszi az ügyet, hogy a Nagydíjat megelőző hónapokban tüzetesen utánajárt a témának. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

„A hosszú évek alatt, mióta ide járok, egyáltalán nem foglalkoztam az emberi jogi kérdésekkel, most viszont elengedő időt töltöttem el emberi jogi szakértőkkel, és olyan szervezetekkel, mint az Amnesty…Az Egyesült Királyság nagyköveténél is jártam Bahreinben, és beszéltem a bahreini tisztviselőkkel is. Jelenleg úgy vélem, lépéseim magánjellegűek voltak, úgy gondolom jól cselekedtem, és kitartok amellett, hogy bármilyen módon segítsek”

mondta Lewis Hamilton.

Hamilton nem először szólal fel nyilvánosan ilyen jellegű ügyekben, legutóbb ugyanis a Black Lives Matter mozgalom egyik legnagyobb szószólójaként működött, ez alapján pedig szinte biztos, hogy eme megmozdulással is sokak figyelmét fel fogja kelteni.

Álláspontja azonban nem valószínű, hogy nagy népszerűségnek örvend majd a vezetőségben, miután az F1 új elnöke, Stefano Domenicali múlt pénteken elutasította a bahreini vizsgálatokra vonatkozó felhívásokat.

„Fontos tisztázni, hogy a Forma-1 nem határokon átnyúló nyomozó szervezet” – írta válaszában Domenicali. „Sportjogtulajdonosok vagyunk, akiknek fontos feladata sportunk népszerűsítése az egész világon, összhangban az általam meghatározott politikákkal. A kormányokkal és más szervekkel ellentétben nem vagyunk képesek végrehajtani az Ön által kért intézkedéseket, és nem lenne helyénvaló, ha úgy tennénk, mintha tudnánk.”

Az F1 válaszát Sayed Ahmed Alwadaei, a Bird jogi igazgatója elutasította. „Egyszerűen nem fogadjuk el, hogy egy több millió fontos vállalkozásnak nincsenek erőforrásai vagy kapacitása egy ilyen vizsgálat megindításához” – mondta. „Az F1-nek sürgősen felül kell vizsgálnia álláspontját.”

Csütörtökön a bahreini kormány közleményt adott ki, amelyben válaszolt a vizsgálat iránti felhívásra, és ragaszkodott ahhoz, hogy „nemzetközileg elismert emberi jogi biztosítékokat” vezetett be.

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.

Már több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek a Trump-merénylet áldozatának családjáért

A hős édesapa családja részére eddig összesen 1 millió dollár gyűlt össze, nem egész 24 óra alatt, ami óriási eredmény.

Kiderült, mesterlövészek voltak Donald Trump merénylője alatt

Egyre szürreálisabb, ami szombaton történt, már azt is tudni, hogy a 20 éves merénylő alatt a merénylet ideje alatt mesterlövészek tartózkodtak, akik a tömeget figyelték.